Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού - Με 5 υλικά, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ


Τα κουλουράκια είναι το τέλειο συνοδευτικό για το καφέ.

Πανεύκολα και γρήγορα, το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι για το σχολείο και το γραφείο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την πετύχαμε στο Instagram, στον λογαριασμό της Ηρας, και ενθουσιαστήκαμε καθώς τα εν λόγω κουλουράκια είναι νηστίσιμα και γίνονται μόλις με 5 υλικά.

Υλικά

  • 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240ml χυμός πορτοκαλιού
  • 210ml ελαιόλαδο
  • 195 γρ. μέλι
  • 1,5 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά μας και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή επομένως μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν σταματάμε το ζύμωμα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε σχήματα με το χέρι ή με κουπάτ, αν θέλετε να κάνετε σχέδια. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να γίνουν τραγανά και να «ροδίσουν». Η κουζίνα σας θα μυρίσει άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News