Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Δεν θα το πιστεύεις! Αυτό είναι το πιο σημαντικό μυστικό για γερή στuση


Οι άνδρες που πάσχουν από περιοδοντίτιδα, όπως δείχνει μια έρευνα, έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στuτική δυσλειτουργία. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Periodontology.

Η λύση είναι μια. Βούρτσισμα των δοντιών και καλή στοματική υγιεινή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σε αυτόν τον τύπο σeξουαλικής δυσλειτουργίας των ανδρών.

Οι ερευνητές των Τμημάτων Χειρουργικής και Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, μελέτησαν το φαινόμενο σε δείγμα 80 ατόμων που είχαν λάβει θεραπεία για στuτική δυσλειτουργία και ακόμα 78 άτομα ως δείγμα ελέγχου.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε περιοδοντική εξέταση αλλά και εξέταση των επιπέδων τεστοστερόνης, το λιπιδαιμικό τους προφίλ, την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος και τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 74% των ανθρώπων που παρουσίασαν στuτική δυσλειτουργία, είχαν σημάδια περιοδοντίτιδας. Εκείνοι μάλιστα με την πιο σοβαρή δυσλειτουργία, παρουσίασαν και μεγαλύτερη περιοδοντική βλάβη. Όσοι έπασχαν από περιοδοντίτιδα, ήταν 2,28 φορές πιθανότερο να εμφανίσουν στuτική δυσλειτουργία, σε σχέση με όσους τα ούλα τους ήταν υγιή. Οι βιοχημικές μεταβλητές που σχετίστηκαν με τη στυτική δυσλειτουργία ήταν τα τριγλυκερίδια, η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Η μελέτη, η πρώτη του είδους της σε ευρωπαϊκό πληθυσμό, ήταν μέρος της διδακτορικής διατριβής της οδοντιάτρου Amada Martín Amat με επιβλέποντες τους Francisco Mesa (Στοματολογία) και Miguel Arrabal (Ουρολογία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News