Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ριζότο με σάλτσα ντομάτας


Παράδειγμα της απλής κομψότητας της ιταλικής σπιτικής κουζίνας

Υλικά

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 2 φλ. τσαγιού ρύζι arborio

- 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας

- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

- 1/2 κ. γλ. αλάτι

- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

- 15 φύλλα βασιλικού

- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη

- Προαιρετική γαρνιτούρα: ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς σοταρισμένα, μπουράτα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και διατηρήστε τον ζεστό.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε1 λευκό κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρετε 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Βήμα 4

Μαγειρέψτε το ριζότο σε ήπια φωτιά μέχρι να γίνει al dente (15 έως 20 λεπτά). Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα.

Βήμα 5

Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά, αφού απορροφηθεί ο προηγούμενος ζωμός.

Βήμα 6

Όταν το ρύζι είναι al dente, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγο ελαιόλαδο και 15 φύλλα βασιλικού.

Βήμα 7

Ανακατέψτε με τη φωτιά κλειστή για 2 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News