Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός του προσώπου και τι πρέπει να προσέχεις


Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λέει πολύ σωστά μια παροιμία και πως να μην συμφωνήσω, αφού ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο και το πιο καθοριστικό βήμα μιας ρουτίνας περιποίησης, είτε αυτή γίνει πρωί είτε βράδυ.

Όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας, τρίβουμε τα τζάμια μέχρι να λάμψουν, σφουγγαρίζουμε τα πατώματα και ξεσκονίζουμε τα έπιπλα αφιερώνοντας χρόνο, έτσι και περισσότερο πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας και για την υγεία του δέρματός μας.

Γιατί όμως είναι πολύ σημαντικός ο καθαρισμός του προσώπου;

Πέρα από την αισθητική υπάρχουν και λόγοι υγείας για τους οποίους πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά το πρόσωπό μας:

1. Απομακρύνονται ακαθαρσίες, περιττό σμήγμα, σκόνη, ρύποι από το περιβάλλον, αντηλιακά, ιδρώτας και νεκρά κύτταρα επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να “αναπνέει”.

2.Το δέρμα ενυδατώνεται, το ph παραμένει σε ισορροπία, αφού με το νερό διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία της επιδερμίδας χωρίς να διαταράσσεται ο επιδερμικός της φραγμός.

3.Κρατώντας τους πόρους του δέρματος καθαρούς ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα να μπλοκάρουν, να δημιουργηθούν φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) και να σχηματιστεί βακτηριακή μόλυνση που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

4.Μεγιστοποιείται η δράση των καλλυντικών, διότι γίνεται καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα προϊόντα που ακολουθούν.

Έτσι λοιπόν αν επιθυμούμε η επιδερμίδα μας να είναι αναζωογονημένη, λαμπερή και υγιής καλό είναι να ακολουθούμε καθημερινά και με ευλάβεια τα παρακάτω βήματα όσον αφορά τον καθαρισμό:

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρωί ο καθαρισμός συστήνεται να είναι ήπιος και απαλός, ώστε να μην αφαιρούνται από το δέρμα μας τα φυσικά του έλαια, τα οποία είναι απαραίτητα για την άμυνά του.

Λίγο χλιαρό νερό, ένα νερό τύπου micellaire ή ένα κρεμώδες καθαριστικό με ουδέτερο ph είναι αρκετό και στη συνέχεια αφού το ξεβγάλουμε, σκουπίζουμε ταμποναριστά πάντα με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί καλής ποιότητας (δεν τρίβουμε ποτέ το δέρμα μας)!

ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Το βράδυ ο καθαρισμός συστήνεται να είναι πιο σχολαστικός, άσχετα αν έχουμε ή όχι μακιγιάζ και να γίνεται σε δύο στάδια (διπλός), χρησιμοποιώντας δύο προϊόντα διαφορετικής σύστασης και δράσης:

1ο βήμα

Καθαρισμός με ένα προϊόν με βάση το λάδι (ελαιώδες, balm ή micellaire) για να αφαιρέσουμε μακιγιάζ, ρύπους, ιδρώτα, σμήγμα ή αντηλιακό. Διότι το έλαιο έλκει το έλαιο!

Τοποθετούμε μικρή ποσότητα του καθαριστικού σε στεγνό δέρμα, το απλώνουμε μέχρι και το λαιμό και κάνουμε μασάζ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να γαλακτωματοποιηθεί, συνεχίζουμε το μασάζ και ξεπλένουμε!

2ο βήμα

Καθαρισμός με ένα προϊόν με βάση το νερό (αφρός ή τζελ) για να αφαιρέσουμε ό,τι τυχόν έχει απομείνει και να πετύχουμε βαθύτερο καθαρισμό των πόρων, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό φραγμό του δέρματος!

Τοποθετούμε μια ποσότητα όσο ένα αμύγδαλο και κάνουμε μασάζ σε βρεγμένο πρόσωπο και λαιμό. Το αφαιρούμε με άφθονο χλιαρό νερό και στεγνώνουμε ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα ή χαρτί καλής ποιότητας!

Μερικά ακόμα tips για να έχετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα είναι τα εξής:

- Φροντίστε να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας

- Χρησιμοποιήστε καθαριστικά που απευθύνονται στο δικό σας τύπο δέρματος

- Καθαρίστε το πρόσωπό σας το πολύ μέχρι 2 φορές (πρωί και βράδυ), το συχνό πλύσιμ μπορεί να προκαλέσει έξτρα λιπαρότητα ή αφυδάτωση

- Κάντε τουλάχιστον 1 λεπτό μασάζ με κάθε καθαριστικό που χρησιμοποιείτε

- Μην τρίβετε ποτέ το πρόσωπό σας, οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές και ήρεμες

- Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια εκτός κι αν αναγράφει στις οδηγίες του προϊόντος ότ είναι και για την περιοχή των ματιών, αλλιώς εφαρμοστεί ένα προϊόν ιδανικό για ντεμακιγιάζ ματιών

- Χρησιμοποιήστε κατά κύριο λόγο ενυδατικά καθαριστικά χωρίς πολλά ενεργά συστατικά

Ο καθημερινός λοιπόν καθαρισμός του προσώπου, όσο κουρασμένοι κι αν είστε, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος αφού θα δώσει στην επιδερμίδα σας μια άλλη όψη φρεσκάδας και υγείας και θα διώξει από πάνω σας όλο το “βάρος” που νιώθετε. Είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα μιας σταθερής, επιμελούς ρουτίνας καθαρισμού θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο!

Μπελιοβάνη Χρυσάνθη

Τελειόφοιτη Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ ΔΙΕΚ Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News