Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Τα σωστά βήματα για την περιποίηση του προσώπου σου


Αν μη τι άλλο η καθημερινή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας είναι αδιαμφισβήτητα ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, η κακή διατροφή και το άγχος είναι οι βασικότεροι λόγοι που καταστρέφουν το δέρμα μας, άρα γίνεται επιτακτική η ανάγκη να το κρατάμε όσο μπορούμε υγιές.

Όπως πλένουμε τα δόντια μας και χτενίζουμε τα μαλλιά μας, έτσι και περισσότερο πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο και για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου μας. Μολονότι ο καθένας μας έχει μοναδικές ανάγκες όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, υπάρχουν μερικά βασικά προϊόντα και πρακτικές που μπορεί να δοκιμάσει για να βελτιώσει το δέρμα του.

Αν με τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο (κρέμες, σέρουμ, οροί, τόνερ) από χιλιάδες εταιρείες κοσμητολογίας δυσκολεύεστε ή μπερδεύεστε όσον αφορά τη σειρά με την οποία θα τα εφαρμόσετε στο δικό σας πρόσωπο, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω!

Θα σας αναλύσω λοιπόν ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε πρωί και βράδυ, για να έχετε έναν μπούσουλα και θα τα ξεχωρίσω σε βασικά και προαιρετικά:

ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ: Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης είναι δομημένη έτσι ώστε να εστιάζει στην προστασία της επιδερμίδας

ΒΗΜΑ 1ο: Μονός Καθαρισμός (Βασικό)

Πλύνε το πρόσωπό σου το πρωί με αρκετό χλιαρό νερό ή χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό τύπου micellaire. Στη συνέχεια σκούπισε με ταμποναριστές κινήσεις με μια καθαρή πετσέτα (όχι τρίβωντας).

ΒΗΜΑ 2ο: Τόνωση (Προαιρετικό)

Το τόνερ επαναφέρει το ph του δέρματος στο φυσιολογικό του και αποκαθιστά τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να αφαιρέσουν τα καθαριστικά.

ΒΗΜΑ 3ο: Ορός (Προαιρετικό)

Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και βρίσκεται συνήθως σε υγρή λεπτόρρευστη μορφή ή τζελ. Ανάλογα με τη σύνθεσή του εφαρμόζεται σε νωπό ή στεγνό δέρμα. Μπορείς να εφαρμόσεις μέχρι 3 ορούς σε κάθε ρουτίνα ξεκινώντας από τον πιο λεπτόρευστο προς τον πιο παχύρευστο.

ΒΗΜΑ 4ο: Κρέμα ματιών (Προαιρετικό)

Τα μάτια είναι η πιο σημαντική περιοχή του προσώπου. Είναι η πρώτη που “σπάει” και εμφανίζει γραμμές και ρυτίδες, διότι το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Η εφαρμογή της κρέμας γίνεται με απαλές κυκλικές κινήσεις. Για την καλύτερη απορρόφησή της αφού την απλώσεις κάνε ταμποναριστές κινήσεις με τα ακροδάχτυλά σου.

ΒΗΜΑ 5ο: Ενυδατική κρέμα (Βασικό)

Ενυδάτωση σημαίνει αυτόματα ενισχυμένο αμυντικό σύστημα. Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας γίνεται για να συγκρατεί όλη την υγρασία που έχει προηγηθεί στο εσωτερικό των πόρων του δέρματος. Έτσι το προστατεύεις από την αφυδάτωση και το διατηρείς σφριγηλό και νεανικό.

ΒΗΜΑ 6ο: Αντηλιακή κρέμα (βασικό-SOS)

Το τελευταίο και πιο βασικό βήμα του skincare είναι το αντηλιακό, το Νο 1 προϊόν αντιγήρανσης σύμφωνα με τους δερματολόγους. Η καθημερινή χρήση του ανεξάρτητα από την εποχή ή αν είσαι σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, είναι απολύτως αναγκαία. Μην ξεχνάς ότι οι ακτίνες UVA, που προκαλούν γήρανση του δέρματος, μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και τα παράθυρα! (Αν θες να μάθεις περισσότερα για το αντηλιακό μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αντίστοιχο άρθρο μου: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΒΡΑΔΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ: Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι έτσι δομημένη ώστε να εστιάζει στην αναγέννηση της επιδερμίδας και στην επιδιόρθωση των φθορών. Στη βραδινή ρουτίνα αλλάζει μόνο το πρώτο βήμα (καθαρισμός) και το τελευταίο (έλαιο), όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια!

ΒΗΜΑ πρώτο: Διπλός Καθαρισμός (Βασικό)

Η χρήση δύο καθαριστικών βοηθά να αφαιρεθεί αποτελεσματικά όλη η βρωμιά και η λιπαρότητα που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το μακιγιάζ. Πρέπει το δέρμα να είναι τελείως καθαρό πριν ακολουθήσουν τα υπόλοιπα προϊόντα. (Κάνε το τεστ της λευκής πετσέτας για να σιγουρευτείς!!!)

ΒΗΜΑ τελευταίο: Έλαιο (προαιρετικό)

Τα έλαια χρησιμοποιούνται μετά την ενυδατική πάντα για να “κλειδώσουν” όλα τα συστατικά που έχουν προηγηθεί και θα δουλέψουν κατά τη διάρκεια που εμείς κοιμόμαστε. Το έλαιο διαπερνά την κρέμα, η κρέμα δεν διαπερνά το έλαιο. Μπορείς αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις μόνο του κάνοντας μασάζ σε όλο το πρόσωπο ή να ρίξεις 2-3 σταγόνες στην ενυδατική σου πριν την εφαρμογή της!

Σε γενικές γραμμές την ημέρα “παίζουμε” ΑΜΥΝΑ και τη νύχτα ΕΠΙΘΕΣΗ. Προσοχή, αν κάποιο προϊόν περιέχει απολεπιστικά συστατικά το εφαρμόζουμε μόνο βράδυ και όχι κάθε μέρα. Επίσης ένα άλλο προϊόν που μπορούμε να χρησιμοποιούμε περιστασιακά είναι οι μάσκες προσώπου σε διάφορες μορφές, οι οποίες δίνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα και χρησιμοποιούνται ιδανικά μετά από απολέπιση (πίλινγκ). Τέλος πολύ σημαντικό είναι τα προϊόντα που προμηθευόμαστε να είναι ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν τώρα ξεκινάτε το skincare θα σας συμβούλευα να αρχίσετε με τα βασικά βήματα και σιγά σιγά να προσθέσετε προϊόντα, ώστε να χτίσετε σταδιακά και με ασφάλεια την ανεκτικότητα της επιδερμίδας σας. Να είστε σίγουρες ότι σε λίγο καιρό θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

Μπελιοβάνη Χρυσάνθη

Τελειόφοιτη Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ ΔΙΕΚ Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News