Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ποιο είναι το μοναδικό αντιγηραντικό προιόν που αποτρέπει άμεσα τη γήρανση;


Ποιο είναι το μοναδικό αντιγηραντικό προιόν που αποτρέπει άμεσα τη γήρανση; Μα φυσικά το αντηλιακό. Και πρέπει να το φοράμε καθημερινά; Η απάντηση είναι βεβαίως ναι!!! Ακόμα και αν χρησιμοποιείς για το πρόσωπό σου τα πιο ακριβά προϊόντα το βράδυ, αν δεν φοράς αντηλιακό την ημέρα, χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει, απλά χάνεις τον χρόνο σου και πετάς τα λεφτά σου! Ακόμα κι αν αδυνατείς το πρωί να βάλεις κάποιον ορό ή ενυδατική κρέμα, το να πλύνεις το πρόσωπό σου και να βάλεις το αντηλιακό σου είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου!

Μια ματιά να ρίξεις στις έρευνες θα μάθεις ότι:

✅ Η ηλιακή ακτινοβολία UVA και UVB ευθύνεται για το 70-80% της συνολικής φθοράς της επιδερμίδας του προσώπου

✅ Ο ήλιος καταστρέφει το κολαγόνο και την ελαστίνη, άρα εμφανίζονται πιο σύντομα ρυτίδες. Τα περισσότερα από τα ορατά σημάδια γήρανσης που έχουμε, δεν εξαρτώνται από το πόσο χρονών είμαστε, αλλά από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο, διότι οι βλαβερές επιδράσεις δρουν συσσωρευτικά.

✅ Κάνει το δέρμα θαμπό και το αφυδατώνει. Η ηλιακή ακτινοβολία βλάπτει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων από τη μητρική στιβάδα του δέρματος, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια και η επιδερμίδα να χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνιά της.

✅ Αυξάνει την παραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σκούρων κηλίδων ή πανάδων τοπικά ή εκτεταμένα.

✅ Η μείωση του στρώματος του όζοντος επιτρέπει στις υπεριώδεις ακτίνες να φτάνουν σε εμάς σε υψηλότερα ποσοστά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φωτογηραντική και καρκινογενετική τους δυνατότητα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν έχει ηλιοφάνεια καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες διαπερνούν τα σύννεφα χωρίς καμιά δυσκολία. Επίσης μπορούν να φτάσουν σε εμάς και σε εσωτερικούς χώρους μέσα από γυάλινα παράθυρα.

✅ Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αποδυνάμωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας του δέρματος με αντίκτυπο τη δημιουργία προκαρκινικών και καρκινικών βλαβών.

✅ Ο ήλιος προκαλεί επίσης την εμφάνιση κόκκινων #φλεβών και κόκκινων σημείων με αποτέλεσμα να επιδεινώνει το πρόβλημα των ευρυαγγειών!

Είναι λάθος να πιστεύουμε λοιπόν ότι ο ήλιος δεν μας επηρεάζει το χειμώνα και ότι μας καλύπτει το μεικάπ. Φοράμε αντηλιακή με spf από 30 και πάνω χειμώνα-καλοκαίρι από την ηλικία των 15 ετών, για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από ρυτίδες, σημάδια, κοκκινίλες και αφυδάτωση. Επένδυσε σε μια καλή αντηλιακή για να μη δίνεις αργότερα χρήματα σε θεραπείες!

Ήλιος και φωτογήρανση ή αντηλιακό και αντιγήρανση; Εσύ αποφασίζεις!

Για οποιοδήποτε ερώτημα, απορία ή παρατήρηση έχετε, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας και θα χαρώ να σας απαντήσω!

Μπελιοβάνη Χρυσάνθη

Τελειόφοιτη Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ ΔΙΕΚ Αριδαίας

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News