Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Πως να αναδείξεις το μακιγιάζ σου στις εορταστικές εμφανίσεις σου | Της Χρυσάνθης Μπελιοβάνη


Καθώς μετράμε αντίστροφα προς τα φετινά Χριστούγεννα, όλο και κάτι θα ψωνίσουμε εμείς οι γυναίκες, για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή των καλλυντικών μας και ιδιαίτερα του μακιγιάζ μας δίνοντας βάση σε νέες τάσεις, υφές και χρώματα. Οι περισσότερες από εμάς εστιάζουμε στα προιόντα που θα χρησιμοποιήσουμε (μέικαπ, πούδρες, σκιές κτλ.) και αμελούμε τη σωστή προετοιμασία του δέρματος. Μπορεί να θέλεις να εντυπωσιάσεις φορώντας ένα κόκκινο κραγιόν ή μια έντονη βλεφαρίδα, η μαγική λέξη όμως για να εξασφαλίσεις σταθερότητα, διάρκεια και ένα άψογο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου είναι η λέξη Ενυδάτωση!

Ναι ναι, η ενυδάτωση αποτελεί τον Νο 1 παράγοντα για μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο αποφεύγεις το "σπάσιμο" του μέικαπ στα σημεία που κινούνται περισσότερο ή που υπάρχουν βαθιές ρυτίδες (μέτωπο, μεσόφρυο, μάτια, στόμα) και μειώνεις την πιθανότητα το πρόσωπό σου να φαίνεται άτονο και κουρασμένο.

Η σωστή ενυδάτωση προϋποθέτει κάποια σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θες να δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση για να στρώνει ωραία το μακιγιάζ σου, όπως:

1. Φρόντισε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με τα κατάλληλα προιόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις ξηρό/κανονικό δέρμα πρόσεχε τα αφυδατικά σαπούνια, ενώ αν έχεις μικτό/λιπαρό πρόσεχε τα σκληρά καθαριστικά, που προκαλούν παραγωγή έξτρα σμήγματος.

2. Είναι απαραίτητο να κάνεις απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα γίνεται πιο λείο και το μέικαπ στρώνει πολύ καλύτερα.

3. Εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα. Τα συστατικά της μάσκας θα καταπραΰνουν και θα τονώσουν την επιδερμίδα. Ειδικά αν η μάσκα εφαρμοστεί πριν το μακιγιάζ θα ενισχύσει τη φυσική σου λάμψη.

4. Βάλε έναν ενυδατικό ορό (serum). Οι οροί επιτυγχάνουν ενυδάτωση στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με αποτέλεσμα να δίνουν μια έξτρα σφριγηλότητα και υγεία.

5. Ενυδάτωσε την περιοχή των ματιών. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να είναι καλά ενυδατωμένα τα μάτια, ώστε να μην "σπάει" το κονσίλερ, να σχηματίζονται "γραμμές" και το αποτέλεσμα να δείχνει άσχημο.

6. Μη ξεχνάς να ενυδατώσεις τα χείλη σου. Χρησιμοποίησε ένα μπαλμ χειλιών που θα θρέψει τα χείλη σου, θα τα κάνει πιο ζουμερά και θα βοηθήσει το κραγιόν να διατηρείται για πολλές ώρες.

7. Βάλε μια ενυδατική κρέμα. Η κρέμα θα αποτελέσει την τέλεια βάση για το μακιγιάζ, αφού θα σφραγίσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας και θα προστατέψει τους πόρους από τις χρωστικές των προϊόντων μακιγιάζ. Αν είναι πρωί η κρέμα σου πρέπει να περιέχει και αντηλιακά φίλτρα για να σε προστατέψει από τον ήλιο.

Και μιας και η ενυδάτωση είναι ο κύριος παράγοντας της υγείας του δέρματος, μπορείς να το βοηθήσεις και εκ των έσω, τροφοδοτώντας το με πολύ νερό και καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά. Έτσι ο επιδερμικός φραγμός θα διατηρείται πλήρως ενδυναμωμένος, θα επιτύχεις ομοιογένεια και το μακιγιάζ σου θα εφαρμόζεται άψογα!

Μπελιοβάνη Χρυσάνθη

Τελειόφοιτη Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ ΔΙΕΚ Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News