Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας


Ακόμη και για κυρίως γεύμα

Υλικά

- 500 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο και θρυμματισμένο

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 1 πράσο, ψιλοκομμένο

- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

- 200 γρ. φέτα τριμμένη

- αυγά

- 1 φλ. τσαγιού γάλα

- Αλάτι και πιπέρι

- Για τη ζύμη: 500 γρ. φύλλο κρούστας, 1 φλ. τσαγιού λάδι, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι, αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Αφήστε το φύλλο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα.

Βήμα 5

Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6

Ανοίξτε το φύλλο και τοποθετήστε μια στρώση σε ένα ταψί.

Βήμα 7

Ρίξτε μια ποσότητα από το μείγμα κοτόπουλου.

Βήμα 8

Συνεχίστε να τοποθετείτε φύλλο και μείγμα μέχρι να τελειώσετε.

Βήμα 9

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News