Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι


Απολαύστε με ψωμί ή χρησιμοποιήσετε τη σε συνταγή για κέικ

Υλικά

- 2 μεγάλα πορτοκάλια

- 1 μικρό λεμόνι

- 2 φλ. τσαγιού νερό

- 2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα. Αν βρείτε κουκούτσια, αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φρούτα σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με το νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 24 ώρες.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο μισό.

Βήμα 5

Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε για περίπου 15- 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, μέχρι να πήξει.

Βήμα 6

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, τοποθετήστε μια κουταλιά σε ένα κρύο πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για ένα λεπτό. Η μαρμελάδα θα πρέπει να γίνει ζελέ και να κρατήσει το σχήμα της. Αν φαίνεται ρευστή, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα και δοκιμάστε ξανά μέχρι να πήξει.

Βήμα 7

Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς και, στη συνέχεια, διατηρήστε τη στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και έξι εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News