Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών


Με υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση

Υλικά

- 450 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας

- 3 κ. σ. ελαιόλαδο

- 3/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν

- 450 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

- 1 μεγάλο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, χωρισμένο

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα

- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού

- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

- 3 κ. σ. βούτυρο

- 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικά)

- Αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πεκάν και το δενδρολίβανο αν χρησιμοποιήσετε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα καρύδια, περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο πυρίμαχο μπολ, ανακατέψτε με το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.

Βήμα 2

Σκουπίστε το τηγάνι, επαναφέρετέ το στη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε τα μανιτάρια, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Σκεπάστε και αφήστε τα υγρά να βγουν από τα μανιτάρια, περίπου 5 λεπτά. Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα παντού και να μην απομείνουν υγρά, 3-5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και σουρώστε τα.

Βήμα 4

Στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέστε το κρεμμυδάκι και 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να αρωματιστούν, 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτετε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί, 3 έως 4 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτετε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 6

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

Σερβίρετε με τηγανητά πεκάν και περισσότερη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News