Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 9,3% - Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες


Σε πανελλαδική πολιτική έρευνα της OPINION POLL για την εφημερίδα tomanifesto, που πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση τριών ετών θητείας της κυβέρνησης, η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των εκλογών, με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στο 9,3% το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Από την έρευνα προκύπτει ότι η ΝΔ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου, η οποία φτάνει το 9.3% στην Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιδόσεις των κομμάτων στην Πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31.7%, ΣΥΡΙΖΑ 22.8%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%, Κ.Κ.Ε 5.1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, ΜΕΡΑ 25 2.5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2% , ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7%, ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.

Σε σχέση με την τελευταία έρευνα του Μαΐου, που δημοσιοποιήσαμε, υπάρχει μια πτώση της τάξης του 0.4% για τη Ν.Δ , μια άνοδος 1% για το ΣΥΡΙΖΑ και πτώση 0.9% για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι επιδόσεις αυτές στην Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων είναι: Ν.Δ 33.1%, ΣΥΡΙΖΑ 23.8%, ΠΑΣΟΚ 12.3%, Κ.ΚΕ 5.3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%, ΜΕΡΑ 25 2.6%.

Το 52% επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών.

Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο, ενώ η πλειοψηφία, το 52%, επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι προτιμήσεις των πολιτών για το τι κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις εκλογές.

Τι αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι

Οι επιλογές συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Αυτοδύναμη Ν.Δ 26.6%, 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ 8.9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 11.7% και Κυβέρνηση τεχνοκρατών με τη συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13.7%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ως πρώτη επιλογή έχουν μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ με 23.5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20.6%, ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14.7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ το 11.8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας με 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News