Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο


Εύκολα στην προετοιμασία και γεμάτα γήινες γεύσεις, τυρί και μια πινελιά σκόρδου

Υλικά

- 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

- 1 σκελίδα σκόρδο

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι

- 1/2 κ. σ. βούτυρο

- 1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη

- 3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη

- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Σκουπίστε τα μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.

Βήμα 3

Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα στα μανιτάρια, περιχύνοντας το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε από πάνω από το καθένα μια λεπτή φέτα βούτυρο.

Βήμα 5

Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 6

Ενώ ψήνονται, ανακατέψτε τα τυριά. Μετά τα 15 λεπτά, καλύψτε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριών και επιστρέψτε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News