Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Η αποχώρηση του Στάθη Φουντουκίδη από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Πέλλας φέρνει νέες ισορροπίες


Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο το κομματικό επιτελείο της ΝΔ προσπαθεί σταδιακά να συμπληρώσει το παζλ των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων σε πανελλαδικό επίπεδο με νέα άφθαρτα πρόσωπα, έντονο άρωμα γυναίκας, συμβολισμούς αλλά και επιλογές διεύρυνσης με κεντρώα χαρακτηριστικά.

Στην Π.Ε. Πέλλας εκ των πραγμάτων θα υπάρξει ανανέωση στο ψηφοδέλτιο, καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, είτε δεν επιθυμούν την εκ νέου συμμετοχή τους, είτε έχουν επιλέξει να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, οι τρεις εν ενεργεία Βουλευτές, προερχόμενοι και οι τρεις από τα Γιαννιτσά, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Απομένουν λοιπόν άλλες τρεις θέσεις. Η Νίκη Ποζίδου, προερχόμενη από τη Σκύδρα, με την ενεργώ συμμετοχή της στα τοπικά δρώμενα, φαίνεται διατεθειμένη να μπει ξανά στη μάχη του σταυρού. Δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για την Μαρία Ζωγράφου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να είναι ξανά υποψήφια.

Ο Στάθης Φουντουκίδης, είναι ένας ακόμη ισχυρός παράγοντας, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατέλαβε με αξιώσεις την τέταρτη θέση. Ωστόσο, έχει ήδη ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας και έτσι είναι δεδομένο πως δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Είναι εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω δεδομένα, πως οι επίδοξοι υποψήφιοι θα παλέψουν για τις δύο κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Θυμίζουμε, ότι κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ήταν ίσως η πρώτη φορά που οι περιοχές της Έδεσσας και της Αλμωπίας δεν είχαν εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είναι κι αυτό ένα δεδομένο, που θα παίξει τον δικό του ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν από το κυβερνών κόμμα.

Ο καιρός θα δείξει πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα και οι επόμενοι μήνες θα έχουν σίγουρα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News