Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης: Εφιαλτικό καλοκαίρι - Θα αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε τις αναδασώσεις


«Προανήγγειλε» το τέλος του πεύκου ο πρωθυπουργός – Επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για την εικόνα από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανά την επικράτεια.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αποκατάσταση των ζημιών είναι η πρώτη προτεραιότητα.

«Θ’ αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μόλις με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, το τέλος του πεύκου.

Υπουργείο Εσωτερικών: Άμεση χορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 Δήμους και 5 Περιφέρειες

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγούνται, με το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, 17 Δήμοι και 5 Περιφέρειες της χώρας, που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών.

Η έκτακτη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού» (ΣΑΕ 055) και αφορά στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων Δήμων και Περιφερειών για την κάλυψη των πρώτων τους αναγκών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσαν: «Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντας τους Δήμους και τις Περιφέρειες που πλήττονται από τις φωτιές. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις εστίες μας και την πατρίδα μας και για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Και θα τα καταφέρουμε!».

12 σχόλια:

  1. Να είναι καλά ο Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ κι αν περιμένουμε απ'αυτούς μαύρο φίδι που μας έφαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τι άλλο εκτός από πεύκο μπορεί να φυτρώσει εκεί οξυές; Μάλλον τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεσα στα πευκα χτιζουν σπιτια; εντυπωση μου κανει, ριχνουν τα φραγκα τους μεσα στη βενζινη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαντάζομαι πως χαίροντε οι συριζαίοι χα..χα..χα.. ασε που βρήκαν ευκαιρία τώρα με της μάνικες των πυροσβεστών να ξεπλιθούν κιόλας χα..χα...χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι προσφυγες σε εντεταλμενη υπηρεσια, καινε και εσεις κοιμαστε, ξυπνηστε ρεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για λέγε. Έχεις πληροφορίες;
      Εγώ έχω.
      "Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο Σάββατο 43χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα την Παρασκευή στην περιοχή του Κρυονερίου και κατηγορείται για εμπρησμό"
      Όταν λες πρόσφυγες εννοείς αυτούς που ήρθαν από Μ. Ασία και Πόντο;

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εννοεί και τους 2 Τούρκους με γερμανικά διαβατήρια και μία μουσουλμάνα με Αφγανικο διαβατήριο αλλά τουρκικής καταγωγής. Μην το πας αλλού μην διχαζεις τους Έλληνες είναι λάθος.

      Διαγραφή
    3. εσυ ρε 6.00 ποσο ανθέλληνας μπορεί νάσε;

      Διαγραφή
  6. Αυτό το κράτος κύριοι, δε θα βάλει ποτέ μυαλό. Πέστε μου τι έγινε στην Αττική από τότε που κάηκαν 100 και πλέον άνθρωποι. Τίποτα. Είμαστε για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στο σχέδιο είναι καί αυτό. Δηλαδή να μη γίνει τίποτα.Δε βλέπετε άφησαν ανεξέλεγκτα όλα να καίγονται σπίτια χλωρίδα πανίδα . Κρίμα!

      Διαγραφή
  7. Θα αλλάξει ο τρόπος των αναδασώσεων.Απλά θα φυτέψουν αιολικές γεννήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News