Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Τρεις παραλίες στη Χαλκιδική που θυμίζουν... Καραϊβική


Όποιος έχει επισκεφτεί τη Χαλκιδική έστω και μία φορά, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι παραλίες της είναι ονειρικές. Κάποιες μάλιστα είναι τόσο υπέροχες, που μεταφέρουν σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Καραϊβική. Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, υπάρχουν και ακρογιαλιές στη Χαλκιδική, που είναι ακόμη καλύτερες και από αυτές της Καραϊβικής.

Καβουρότρυπες


Μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη, θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Οι Καβουρότρυπες είναι καλά κρυμμένες μετά το δρόμο, πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος. Μπορεί να δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος. Η ακτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωτική, αφού διαθέτει κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων.

Καρύδι


Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν στις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής, αμμώδης ακρογιαλιά με ολόλευκη ψιλή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Καρύδι στην Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι») στη Χαλκιδική. Πρόκειται για έναν υπέροχο κόλπο που αγκαλιάζεται από λευκούς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές του. Ζεστά και αρκετά ρηχά νερά ενδείκνυνται για ατελείωτο κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει μόνο καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα.

Τηγάνια


Το άγριο τοπίο της ακρογιαλιάς με τους βραχώδεις σχηματισμούς να εναλλάσσονται με τη χρυσαφένια αμμουδιά δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι στη Χαλκιδική, αλλά σε κάποιους από τους εξωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής που μαγεύουν τους πάντες. Κι όμως αυτό το σκηνικό συναντάται στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στο λεγόμενο «δεύτερο πόδι» της Χαλκιδικής, και μάλιστα πολύ κοντά σε ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της περιοχής, τη Συκιά.

Τα Τηγάνια, συναντώνται μεταξύ των παραλιών Κληματαριά και Κριαρίτσι και ξεχωρίζουν αμέσως για τα τιρκουάζ, σχεδόν διάφανα νερά τους, τη χρυσή αμμουδιά και τα βράχια που διεισδύουν επιβλητικά στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας. Η παραλία, ουσιαστικά, αποτελείται από τρεις πιο μικρέ διαδοχικές ακτές, οι οποίες οριοθετούνται από ενδιάμεσα βράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News