Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Πότε πάμε στον γιατρό μετά το εμβόλιο κορονοϊού


Όποιοι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό είχαν για περίπου δύο μέρες παρενέργειες όπως πυρετό, κόπωση και πόνο στα κόκκαλα.

«Δεν είναι το πότε φεύγουν τα συμπτώματα είναι το πότε εμφανίζονται. Από την ώρα που θα εμφανιστούν πρέπει να πάει ο πολίτης γρήγορα στον γιατρό. Συνήθως τα συμπτώματα κρατούν το πολύ 48 ώρες. Το κράτος πρέπει να ενημερώσει τους γιατρούς τι να κάνουν» είπε στο MEGA ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Πιθανές παρενέργειες το πρώτο 48ωρο

- Υψηλός πυρετός

- Πόνος στο χέρι

- Πιθανός ερεθισμός

- Κεφαλαλγία

- Ατονία

Σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες

- Κεφαλαλγία επίμονη και με διάρκεια 

- Πόνος στο θώρακα

- Πόνος στα άκρα (χέρι ή πόδι)

Μεταξύ 4ης και 8ης ημέρας

- Θαμπή όραση

- Οποιοδήποτε σύμπτωμα στα μάτια

- Εμφάνιση στο δέρμα μικρών αιμορραγικών στιγμάτων

Σπάνια εμφάνιση συμπτωμάτων έως και την 21η μέρα

Καμία σύνδεση με παρενέργεια μετά την 28η μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News