Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Την αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς εισηγήθηκε το ΚΥΣΕΑ


Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες για όσους θα υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς, όπως είχε προαναγγείλει το newsbeast, εισηγήθηκε σήμερα το ΚΥΣΕΑ κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων.

Έτσι, εάν δώσει και την τελική έγκριση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με Υπουργική Απόφαση (όπως και αναμένεται να συμβεί), εξισώνεται η θητεία των οπλιτών του πεζικού που ήταν μέχρι σήμερα στου; 9 μήνες, με αυτή των κληρωτών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι στους 12 μήνες. Οπότε όσοι παρουσιάζονται από τον Μάιο στον στρατό, θα θητεύουν για έναν χρόνο.

Εξαιρούνται μόνο όσοι θα υπηρετούν στις ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς (όπως είναι η περιοχή της Θράκης και τα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής) και στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) που θα παίρνουν το απολυτήριο στους 9 μήνες. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Π.Α και το Π.Ν.

Όσον αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κ.λπ.) η θητεία καθορίζεται πλέον στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.

Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).

Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές δεν αφορούν τους οπλίτες που κατατάχθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης, καθώς και όλους εκείνους που πρόκειται να επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News