Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης για συμμετοχή πολιτών και δημοσιογράφων στις Συνεδριάσεις


Σε κοινή πρόταση προχώρησαν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση ανέφερε τα εξής: "Όταν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη πάντοτε να καλούνται και να μπορούν να τις παρακολουθούν δημοσιογράφοι και συμπολίτες μας. Όταν, δε, το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να πραγματοποιούνται σε μεγάλη αίθουσα που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο".

Όπως είπε ο Σάκης Χατζηδημητρίου, χρειάστηκε να απέχει πολλές φορές από τις Συνεδριάσεις η αντιπολίτευση ως μέσο πίεσης, για να δεχτεί η Δημοτική Αρχή να θέσει προς ψήφιση τη συγκεκριμένη πρόταση.

"Η βάση της δημοκρατικής διαδικασίας είναι οι πολίτες", τόνισε ο Δημήτρης Μπίνος.

Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: "Με χαροποιεί το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις με πρωταγωνιστές τους τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε θετικό πρόσημο. Οι τεχνικές δυσκολίες επιλύονται. Σας προτείνω, να δημοσιοποιούνται οι Συνεδριάσεις όπως γίνεται στο Δήμο Έδεσσας. Επίσης, να πάρουμε μια απόφαση σήμερα τα Δημοτικά Συμβούλια όταν θα έρθουμε στις δια ζώσης Συνεδριάσεις να υπάρχει πάντα μία κάμερα ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος. Να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζουμε εδώ μέσα με επίσημο τρόπο".

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης δήλωσε τα εξής: "Δεν μπορεί κανένας να μας προσάψει ότι δεν είμαστε παρόν σε όλα όσα γίνονται. Ούτε εφιάλτες βλέπουμε, ούτε έχουμε να φοβηθούμε κανέναν".

Η πρόταση, που κατέθεσε η αντιπολίτευση, ψηφίστηκε ομόφωνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News