Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκθέτει τον Χρ. Μπάτση η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις «πεζοδρομήσεις... κορδέλα»


Την προχειρότητα και την επιπολαιότητα με την οποία διαχειρίζεται σημαντικά ζητήματα ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης και συνολικά η Δημοτική Αρχή, αναδεικνύει το έγγραφο με το οποίο απάντησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας σε ερώτημα του συνδυασμού του Νίκου Παρούτογλου σε σχέση με τις πεζοδρομήσεις που εφαρμόστηκαν στην πόλη της Αριδαίας.

Από το έγγραφο που υπογράφει η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, προκύπτει πως η αρχική διαδικασία προέβλεπε να ληφθεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια να εγκριθεί αυτή η απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Ωστόσο, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να λαμβάνει απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να μην απαιτείται η έγκριση της Αποκεντρωμένης, με τη σημείωση πως μια τέτοια απόφαση θα έχει ισχύ έως το Νοέμβριο του 2020.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του προχώρησαν στο κλείσιμο δρόμων και συγκεκριμένα της Κύπρου, της Χρ. Σμύρνης και του στενού της κεντρικής πλατείας χωρίς να προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Έστειλε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να επικαλεστεί τη σχετική νομοθεσία και κατά παρέκκλιση των όσων αναφέρει η Τεχνική Υπηρεσία.

Η συγκεκριμένη απάντηση δικαιώνει τις αιτιάσεις και τις ενστάσεις τόσο της παράταξης Παρούτογλου που κατέθεσε το σχετικό αίτημα, όσο και των υπόλοιπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης, που από την πρώτη στιγμή κάνει λόγο για απίστευτη προχειρότητα και αποφάσεις που εκθέτουν το Δήμο. Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τότε μιλάμε για μια διαδικασία που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και επιπολαιότητας, από έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που λειτούργησε χωρίς να ακολουθήσει την ορθή διαδικασία.

Αναρωτιόμαστε, τι έχει να πει για όλα αυτά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, ο οποίος προΐσταται της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ποια είναι η άποψή του και γιατί δεν παίρνει θέση σε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τις διαδικασίες αλλά και με την ουσία του θέματος; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τις «πεζοδρομήσεις… κορδέλα» του Χρήστου Μπάτση;

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας: 



12 σχόλια:

  1. ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ.. ΘΑΎΜΑ ΘΑΎΜΑ...
    Μια αηδία εδώ μέσα και ναι θα μπαίνω μόνο και μόνο για να βγάζω χολή.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία έχει να δίνεις το κλικ. Θα μπαίνεις εδώ μέσα και θα πονάς επειδή θα διαβάζεις αλήθειες. Θα διαβάζεις όλα αυτά που ο Δήμαρχος σου θέλει να κρύψει. Καλή τύχη.

      Διαγραφή
  2. 1. Ποιό ήταν το αίτημα στο οποίο απαντά η υπηρεσία του Δήμου; Αναλόγως με το αίτημα, δίνονται και οι απαντήσεις 2. Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γράφει επικαιροποίηση, άρα μήπως δεν είναι κάτι καινούριο αλλά κάτι παλιό που το ξαναθυμηθήκαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπάτση έχεις κάνει τους νόμους κορδέλα. Μια με τις υπεύθυνες δηλώσεις στα λουτρά και τώρα αυτό δεν είσαι σε καλό δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εφαρμογή των εγκεκριμένων ρυμοτομικών μελετών δεν χρειάζονται ποιότητα ζωής παρά μόνο απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου του covid η διακοπή της διέλευσης οχημάτων σε χαρακτηρισμένους πεζόδρομους γίνεται άμεσα ακόμη και με απόφαση Δημάρχου. Το οποιοδήποτε έργο απαιτηθεί πέραν αυτού, όπως πχ. σήμανση, προσβασιμότητα, στάθμευση κλπ, απαιτείται κατά περίπτωση σχεδιασμός, επιτροπή ποιότητας ζωής και δημοτικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχει ξεφυγει ο δημαρχος. ουτε την ψηφο του δεν θα βρει την επομενη φορα. η απαξιωση της αυτοδιοικησης προσωποποιημενη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εναν συνεργατη να τον συνεφερει δεν εχει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω σοβαρά και εγώ τον εμπιστευτικα
    Ρέθυμνο φαίνονται ότι κρυβει κάτι από οταν βγήκε
    Εγώ θέλω πίσω τον Μπινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Μαζευτείτε μπατσάκια γιατί με τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχει υπογράψει ο δικό σας στα λουτρά βλέπω να φεύγει πριν τελειώσει η θητεία του.

      Διαγραφή
  9. Κοιταξτε εσεις εκει στην υπηρεσια να δουλεψετε μπας και αλλαξει κατι στην Αριδαιουλα μας.
    Ακουτε εκει....δουλεψτε μειναμε πισω μα πολυ πισω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήστε τα αυτά και προετοιμαστείτε για την πανδημία που Τώρα αρχίζει ! Μέχρι τώρα ήταν παιχνίδι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News