Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Δεκτή η εξήγηση Τζάκρη για τους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού


Οι διατυπώσεις της βουλευτού, περί «απάτριδος και διεθνιστικής αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων» από τον πρωθυπουργό, προκάλεσαν εσωτερικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διάθεση να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του κόμματος, για όσα είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, καταλογίζοντας «απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων» στον πρωθυπουργό, δείχνει η Κουμουνδούρου.

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δείχνει πως αποδέχεται την εξήγηση που έδωσε η ίδια η κ. Τζάκρη με δήλωσή της τονίζοντας πως όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο «προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. «Καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό» είπε.

Κατά τις πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου υπήρξε ενόχληση για τα λεγόμενα της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών και έγιναν κάποιες έμμεσες συστάσεις δια της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη.

Παρ’ όλα αυτά, οι διατυπώσεις της βουλευτού προκάλεσαν εσωτερικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές» σημείωσε ο Νίκος Μπίστης στο Facebook, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης θύμισε στο twitter: «Τον καιρό των "Πρεσπών" ακροδεξιοί, δεξιοί και κεντρώοι εθνολαϊκιστές μ’ αποκαλούσαν κατά κόρον άπατρι και διεθνιστή. Το ότι η αναπληρώτρια τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος θα αποκαλούσε έτσι τον πρωθυπουργό… ούτε στα πιο μαύρα όνειρά μου! Εκπτώσεις σε ταυτοτικά θέματα όμως δεν χωρούν!».

Τα πυρά της και προς την ηγεσία του κόμματος έστρεψε η πρώην βουλευτής και στέλεχος των 53+, Αννέτα Καβαδία: «Το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών», έγραψε στον τοίχο της.

1 σχόλιο:

  1. Κυρία Τζάκρη. Φτάνει πια. Με το τίποτα ταλαιπωρείσθε εσείς και ταλαιπωρείτε και εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News