Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σε απολογία κλήθηκε η Τζάκρη με εντολή Τσίπρα - «Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ


Η Θεοδώρα Τζάκρη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας για «απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση» των εθνικών ζητημάτων και ξεσηκώθηκαν εναντίον της ακόμη και οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας “απαίτησε” εξηγήσεις, η Όλγα Γεροβασίλη την κάλεσε σε απολογία και τελικά… δεν καταλάβαμε τι είπε.

Όλα ξεκίνησαν χθες (22.09.2020) όταν η Θεοδώρα Τζάκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει την «απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση» που έχει στα εθνικά θέματα.

Οι χαρακτηρισμοί δεν άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος να καλέσει τη Θεοδώρα Τζάκρη για εξηγήσεις. Όπως κι έγινε την Τετάρτη (23.09.2020) με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και μια δήλωση, κάθε άλλο παρά απολογητική. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει.

Τι είπε η Θεοδώρα Τζάκρη

«Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη… Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Αυτή ήταν η επίμαχη δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη στο ραδιόφωνο του Alpha. Μια δήλωση που προκάλεσε τρικυμία ακόμη στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Φίλης, Πάνος Λάμπρου έσπευσαν όχι απλά να πάρουν αποστάσεις αλλά να καταδικάσουν ηχηρότατα.

«Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!», έγραψε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σκληρός απέναντι στη Θεοδώρα Τζάκρη ήταν και ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «στην ηθική της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για απάτρις, αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της δεξιάς που δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών (…) αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της αριστεράς». Ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι δεν είναι άπατρις σίγουρα δεν είναι διεθνιστής, ενώ άφησε και αιχμές λέγοντας ότι του κάνει εντύπωση που η κυρία Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η αριστερά έχει τις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό. 

«Να… προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο. (…) Η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το “πατριωτικό”, το “βυθίστε…”, σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται», έγραψε μεταξύ άλλων ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τζάκρη: Εσείς δεν καταλάβατε…

Μετά τις αντιδράσεις, μετά την εντολή Τσίπρα για εξηγήσεις και μετά την απολογία στην Όλγα Γεροβασίλη, όπου είπε ότι οι δηλώσεις της παρεξηγήθηκαν (!) η Θεοδώρα Τζάκρη έδωσε μια νέα δήλωση στη δημοσιότητα.

Κατ’ αυτή, κάποια ΜΜΕ εμφανίζουν αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική της στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη και καλεί όσους έσπευσαν να της… επιτεθούν, να ακούσουν το ηχητικό.

Γιατί, λέει η Θεοδώρα Τζάκρη, τα όσα είπε ήταν ειρωνεία και εμφατικός λόγος για να αναδείξει τις αντιδράσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλη η δήλωσή της

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια. Πες μας κυρία μου εσένα πως πρέπει να σε πούμε που μαζί με τον αρχηγό σου και τους άλλους, κάποτε υπογράφατε το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια;
    Κύριοι πολιτικοί μας. Λυπούμαστε για την κατάντια μας. Όλα για το προσωπικό μας συμφέρον. Όλα για το εγώ και τίποτα για το εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News