Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Ασφυξία» στις εντατικές - Ελάχιστα τα κενά κρεβάτια


Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία Αναφοράς του κορονοϊού, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open TV, οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να «ξηλώνουν» άλλες μονάδες εντατικής θεραπείας για να υποδεχθούν περιστατικά covid-19.

Η «ασφυξία» που προκαλείται στο ΕΣΥ από τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική και κυρίως στην Αθήνα, αλλά και η τραγική κατάσταση των τριών ανέτοιμων μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να προβεί σε νέες κινήσεις για να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση του ιού κι όλα αυτά ενόψει και του κύματος της εποχικής γρίπης.

Το πρωί έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αφού σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τα 346 νέα κρούσματα τα 210 εντοπίζονται στην Αττική. Την ίδια ώρα, οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν υπερφορτωθεί με ασθενείς, οι οποίοι νοσούν από κορονοϊό, ενώ εκκενώνονται ΜΕΘ, προκειμένου να μετατραπούν σε COVID-19 με τους διασωληνωμένους στη χώρα μας να έχουν φτάσει τους 77.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε στο Open ότι «εκείνο που έχουμε είναι μία αύξηση αρκετά σημαντική στις διασωληνώσεις, που σημαίνει μεγάλη πίεση του συστήματος υγείας. Επίσης φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα σε πιο πυκνοκατοικημένους πληθυσμούς μέσα στο λεκανοπέδιο, να το πω έτσι».

Για την αποφυγή ενός νέου lockdown οι ειδικοί επισημαίνουν ότι προέχει η αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Οι περιοχές με μεγάλο επιδημικό φορτίο έχουν τις εξής επιλογές: είτε να κλείσουν τα μπαρ είτε να κλείσουν τα σχολεία. Εννοείται ότι υπάρχει ως τελευταίο, ύστατο μέτρο το lockdown» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα και αυτή είναι η πεμπτουσία της προσπάθειας που κάνουμε. Να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

2 σχόλια:

  1. Γιατι να στελεχωθουν οι ΜΕΘ;
    Για να μην μεινουν λεφτα για μας;
    Αντε απο κει ρε που θετε και περιθαλψη.
    Κουλη μοιρασε το μουρμουρι στα παιδια μας και ασε τη μουρμουρα για την πλεμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάχαλο τα έκανες Μητσοτάκη, σήκω και φύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News