Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μηταράκης: Σε στρατόπεδο στις Σέρρες όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση»

Σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, από την ημερομηνία δηλαδή που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Μηταράκης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Τέλος, επισήμανε ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

8 σχόλια:

  1. Τι; Δεν ειναι κλειστα αεροστεγως τα συνορα;
    Καλα ο συριζας κυβερναει;
    Μπουχαααααααα. Γιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα αυτο το υπουργειο Μεταναστευσης δεν το καταργησαμε γιατι δεν το χρειαζεται η χωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ποτε δεν υποθηκε κατι τετοιο.
      Στο τελος θα μας πεις οτι ειπαμε πως δε θα καταργησουμε τη 13 συνταξη.
      Ελεος. Βλακες μας περνατε;

      Διαγραφή
  3. Το ότι απαντάς στα δικά σου σχόλια με ξεπερνάει.Ποσα ψυχολογικά κουβαλάς ρε καραγκιοζακο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να κουβαλάει όπως το 90% των ανθρώπων. Όμως παρσδεξου ότι λέει αλήθειες.

      Διαγραφή
    2. Πρόσεξε με δεν με νοιάζει αν έχεις δίκαιο η όχι απλά να ξέρεις ότι έχεις γίνει γραφικός για αυτό και σε σχολιάζω αρνητικα.Βασικα είσαι κουραστικός βρες να ασχοληθείς με κάτι άλλο ειλικρινά,αν είσαι έτσι και στην ζωή σου λογικά θα σε απομονώσουν όλοι οι γνωστοί σου αν δεν το έχουν κάνει ήδη.Συνελθε και βρες κάτι να κάνεις,στα λέω όσο πιο ευγενικά γίνεται.

      Διαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ Σερραιοι σας γλενταει ο κουλης,να μαθετε να τον στηριζετε και να αποκοπειτε απο τον καραμανλισμο.Η επομενη τιμωρια, λιμος,τυφωνες,ανομβρια μεχρι να επανελθετε στον μητσοτακισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρά στην Αραμπατζή που διαβεβαίωσε τους πολίτες των Σερρών πως δεν θα υπάρξουν κλειστά κέντρα. Αειντε βρε και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News