Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Μαύρος» Χειμώνας για τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας

Άρθρο του Σταύρου Η. Βαφειάδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες

«Μαύρος» Χειμώνας προμηνύεται για τους ροδακινοπαραγωγούς της Αλμωπίας και ολόκληρου του Ν. Πέλλας. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν δίνονται απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Το φετινό Καλοκαίρι ήταν καταστροφικό τόσο για τα επιτραπέζια, όσο και για τα συμπύρινα ροδάκινα. Πάνω από 90 χρονιά είναι χαλαζόπληκτα της Πέλλας. Παρά τις δεσμεύσεις που υπήρχαν για προκαταβολές των αποζημιώσεων, μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει ούτε τα πορίσματα των εκτιμήσεων. Παράλληλα, οι ροδαδικοπαραγωγοί πούλησαν σε εξευτελιστικές τιμές και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, ενώ οι προκαταβολές του ΟΣΔΕ ήταν «χαρτζιλίκι», καθώς ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων κρατήθηκε για εισφορές του ΕΛΓΑ και άλλες υποχρεώσεις.

Οι Βουλευτές της Πέλλας, ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις, όχι αύριο, αλλά χθες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί αγρότες. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Έχουν αναρωτηθεί οι κύριοι Βουλευτές, πως θα βγάλει ο κόσμος τον Χειμώνα; Γνωρίζουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση στην τοπική αγορά; Σε ένα Νομό κατεξοχήν αγροτικό, οι Βουλευτές οφείλουν να δώσουν άμεσα προτεραιότητα, ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί τους κόπους τους, μιας και μέχρι σήμερα δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.

Το άλλοθι ότι για όλα αυτά φταίνε οι προηγούμενοι, δεν παρηγορεί πλέον κανέναν. Οι προηγούμενοι κρίθηκαν, τώρα είναι η ώρα για λύσεις. Είναι ώρα να γίνουν βήματα μπροστά και όχι πίσω. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον κόπο όλων αυτών των ανθρώπων.

Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

12 σχόλια:

  1. Επιτέλους
    Μας άφησαν στο έλεος του θεου
    Κάντε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα κοιτάζουν τους λαθρομετανάστες για τους αγρότες ποιος ενδιαφέρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κανει ο Βουλευτης μας; Ας καταθεσει μια επερωτηση….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τωρα δεν θα φανε οι βολευτες, στεναχωρεθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εκλογές θα έρθουν ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν βγαίνατε φωτογραφίες ο απλός λαουτζίκος με γαλάζιους βουλευτές και περιφερειάρχες ήταν καλά;όταν το μόνο που κοιτούσατε ήταν η Μακεδονία μας που τάχα μου ξεπουλήθηκε δεν βλέπατε τι έρχεται τώρα είναι αργά αλλά τα ίδια ήταν και με τους προηγούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      Βγες γρήγορα απο το προφίλ του ανώνυμου

      Διαγραφή
  8. Επιστροφή στην κανονικότατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που είναι εκείνα τα δοξασμένα χρόνια που τα θαβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News