Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

«Καζάνι που βράζει» ο Δήμος Αλμωπίας: Έντονες αντιδράσεις για το ιδιωτικό συμφωνητικό Μπάτση - Μελίτας

Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας συνεργάτης του δεν πήρε τον λόγο στην επίμαχη Συνεδρίαση για να τον υπερασπιστεί

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Σοβαρές νομικές προεκτάσεις βλέπουν νομικοί κύκλοι πίσω από το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου και η Μελίτα Χισκάκη.

Όπως αναφέρουν, είναι πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά Δήμαρχος να προχωρά σε μία τέτοια κίνηση, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει θεσμικά τους συνεργάτες του και να τους αναθέσει τις αρμοδιότητες που επιθυμεί.

Όλα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει τόσο εύκολα, με τον κ. Μπάτση να είναι εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά όπως κατέδειξε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μένει να δούμε αν είναι και εκτεθειμένος νομικά, όπου σε εκείνη την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες.

Δυστυχώς, ο ίδιος ακόμα και μετά τις ολομέτωπες επιθέσεις που δέχτηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά και το άδειασμα από τον κυβερνητικό του εταίρο που δήλωσε αιφνιδιασμένος από τις αποκαλύψεις, δείχνει να παρασύρεται σε αλαζονικές συμπεριφορές, ζητώντας από όλους τους άλλους να… χωνέψουν ότι ο ίδιος είναι Δήμαρχος και η κ. Χισκάκη είναι συνεργάτης του. Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς υπέγραψε και σε τι περιπέτειες μπορεί να βάλει τον Δήμο και τον εαυτό του.

Άνθρωποι με πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και απλοί πολίτες, απορούν πως είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει στην εκχώρηση τέτοιων δικαιωμάτων σε μία απλή ιδιώτη, που τυγχάνει (;) να ήταν και υποψήφια με τον συνδυασμό του. Απορούν αν όντως δεν υπήρξε κάποιος συνεργάτης του να τον προστατεύσει, πριν προχωρήσει στην υπογραφή αυτού του ιδιωτικού συμφωνητικού, που ακυρώνει όλους τους θεσμούς και δίνει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα του Δήμου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και συνεργάτες του κ. Μπάτση, εκφράζουν σε συζητήσεις τον έντονο προβληματισμό τους για όσα παρακολουθούν να εξελίσσονται με αυτό το ζήτημα. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι κανένας συνεργάτης του δεν πήρε τον λόγο στην επίμαχη Συνεδρίαση για να τον υπερασπιστεί. Ακόμα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο έμπειρος Δημήτρης Βέσκος, κράτησε σαφείς  αποστάσεις, κάτι που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο. Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και δημόσιες διαφοροποιήσεις. 





22 σχόλια:

  1. Έλεος.....πότε θα σταματήσετε να σχολιάζετε το κάθε τι.Εσεις καλύτεροι ήσασταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι από εσάς ηταν

      Διαγραφή
    2. Τώρα που είδαμε τα χειρότερα εκτιμαμε τα καλύτερα. Κρίμα γιατί πίστεψα σε εσας

      Διαγραφή
  2. Όσο και να το αναδημοσιευεις το θέμα λαβράκι μόνο εσύ νομίζεις ότι έβγαλες όλοι σε καταλάβαμε .
    Να δούμε εσύ και ο Μπινος πότε θα καταλάβετε ότι σβησατε.
    Όποιος διαβάζει την κίτρινη πληρωμένη φυλλάδα σου, δεν το κάνει για να ενημερωθεί αλλά για να τον διασκεδάσεις.
    Μόνο γι'αυτό δεν σε διαγράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΕΣΥ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ. ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΤΥΠΕ.

      Διαγραφή
    2. εσυ παντως 2.08 θα συνεχιζεις να τη διαβαζεις με παθος γιατι εδω μεσα γραφει της αληθιες που φυσικα εσενα σ ενοχλουν, δεν πειραζει οσο μεγαλωνεις θα μαθαινεις.

      Διαγραφή
  3. ΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΒΕΣΚΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ, ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΩΡΑ, ΒΕΣΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

      Διαγραφή
  4. Και τίποτα να μην γίνει ένας άνθρωπος που μπαίνει στην διαδικασία να υπογράψει ένα τέτοιο χαρτί λέει πολλά. Η ασχετοσύνη μπορεί να είναι επικίνδυνη για κάποιον που νόμιζε ότι θα μπορούσε να είναι δήμαρχος. Δυστυχώς η πραγματικότητα διέψευσε τον Μπάτση και τον προσγείωσε απότομα. Το θέμα είναι ότι αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να μπει και σε άλλες περιπέτειες πολύ σοβαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ διαβάζοντας κάποιος τα σχόλια από αυτούς που πίστεψαν στον Μπάτση του φτιάχνετε τη μέρα! Άκομα δεν μπορείτε να χωνέψετε οτι λάθος άτομο πιστέψατε και χαραμίσατε τη ψήφο σας.και τώρα φυσικα σας φταίει ο Μπίνος και οι συνεργάτες του! ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΒΕΣΚΟΣ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως θα χαρακτιριζατε τον Δημο Αλμωπιας με μια φραση? ''Ενας και ενας διό μου το κανατε ΜΠΟΥ@@@ΛΟ''!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που ειδατε ρε παιδια προβλημα...
    1,συμβουλο δωρεαν θελει ο δημαρχος μας .που το προβλημα..
    2, δεν πηρε καποιον τυχαιο απο τον δρομο..ελα φιλε να μου πεις..
    3, επιστημονα πηρε και μαλιστα με γνωσεις..
    4, μπραβο κυρ.μπατση ετσι λειτουργουν ολοι οι μεγαλοι Δημαρχοι.. βλεπε παπαστεργιου Τρικαλα..
    5 , πολλοι ζορι εχετε ρε παιδια με τον Μπατση..
    Σας εχει τρελλανη με της κινησεις στου.
    Μπραβο ρε χρηστο τσομπανε προχωρα γερα και αστους τους διανοουμενους να σχιζουν τα πτυχια τους..
    Αληθεια σου λεω σε γουσταρουμε κατι τρελλοπαιδα
    Απο το μακρινο πισοδερι .... ξερεις εσυ πολυ καπνογονο χρησταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Βεζύρης: "Θέλω να γίνω χαλίφης, -στην θέση του Χαλίφη;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδιανόητα τα όσα συνεφωνήθησαν σε αυτό το "συμφωνητικό" για την Δημοτική Αρχή, με Θεσμικά πρόσωπα αυτής, και εξωθεσμικό παράγοντα. Ποιός Διοικεί, κι Εξουσιάζει στον Δήμο; Ανάμεσα στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους προέδρους των ΔΕΥΑΑ-ΔΗΚΕΑ, -όλοι εκλεγμένοι-, τους Διευθυντές, ειδικούς συμβούλους και υπαλλήλους των Τμημάτων, -όλοι διορισμένοι-, παρεισφρύει απρόσμενα τρίτο πρόσωπο-ιδιώτης/"σύμβουλος". Όλοι οι παραπάνω του Δήμου οφείλουν να ακούν, να υπακούουν, να συνεργάζονται, να εφαρμόζουν τις όποιες δικές του συμβουλευτικές αποφάσεις, -χωρίς καμμία ευθύνη αυτού του "παντογώστη". Οι ευθύνες και τα αποτελέσματα, που θα επέλθουν από τι συμβουλές του, θα ανήκουν αποκλειστικά στα θεσμικά δημοτικά όργανα... Καθεστωτική "ομηρία" Δημάρχου, κατά μία έννοια, με βάσει τα όσα αναγράφονται στο "συμφωνητικό". Σημ: 1. "...μέσω της ιδιότητας της τόσο ως σύμβουλος, βάσει της μακροχρόνιας εμπειρίας της στην ηγεσία και διαχείριση εταιρείας συμβούλων (σικ!;) όσο και ως μηχανικός..." 2. Έχει εταιρεία συμβούλων το β' μέρος; 3. Οι ειδικοί σύμβουλοι, τι καθήκοντα θα έχουν στην Δημοτική Αρχή; 4. Ο κύριος Δήμαρχος: Ποιός θα είναι ο ρόλος του, σαν οντότητα στον Δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το να ζητάει η κ. Χισκάκη απο τον Δημαρχο να ειναι προθυμος και πειθήνιος και να της δινει τα ευαίσθητα στοιχεία που του ζητάει το καταλαβαίνω, μιας και η συμφωνία ειναι μεταξύ τους. Απο που και ως που όμως ζητάει το ιδιο πραγμα απο τους αντιδημαρχους, τους προεδρους των διαφόρων επιχειρησεων του Δημου και τους ειδικούς συμβούλους.Καμία υποχρεωση δεν εχουν οι παραπάνω σε μια απλή πολίτη επειδή αυτη εκανε μια ηγεμονική συμφωνια με τον Δημαρχο Αλμωπίας.Πως θα επιβάλλει ο Δημαρχος μια σταση απο τους αντιδημάρχους που θα ανταποκρίνεται στα θέλω της κ.Χισκάκη. Τις δικές του αρμοδιότητες μπορει να τις εκχωρεί (με ερωτηματικό) , των συνεργατων του όμως οχι, δεν εχουμε Αρχή του ενός αλλά Δημοκρατία, ακουτε κ. Χισκάκη και κ. Μπάτση. Εχουμε Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοβάστε γιατί δεν θα μπορείτε να βάλετε το δάχτυλο στο μέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το θέμα των προσωπικών δεδομένων και πως αυτά δίνονται και αποκαλύπτονται το έχετε σκεφτεί; Τι ποινικές ευθύνες έχει ο δήμαρχος;
    Το θέμα απόκρυψης ασφαλιστικών εισφορών , το έχετε σκεφτεί; Εαν αύριο πάει το ΙΚΑ και δει τους εξωθεσμικούς συνεργάτες να προσφέρουν υπηρεσίες, θα πέσουν κεφάλια και πρόστιμα. Από αύριο όλοι οι επαγγελματίες θα κάνουν ιδιωτικό συμφωνητικά άμμισθων υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο μπάτσης θα είναι Δήμαρχος ορισμενου χρόνου. Το πείραμα του λαϊκού παιδιού που θα σηκώσει τα μανίκια και θα δουλέψει απέτυχε πολύ γρήγορα. Η θέση αυτή θέλει μια στοιχειώδη μόρφωση και κυρίως ένα επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαλακίες λέτε όλοι επίπεδο μηδέν...

    Μετά από 15 μήνες θα δούμε τι κατάφερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή ο μακεδονομάχος μπάτσης υπέκυψε στα θέλω της αριστερής χισκάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News