Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Εξωθεσμικοί απειλούν εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας ακόμα και με απόλυση - Πρωτοφανείς καταγγελίες

Το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α. τι άποψη έχει για όλα αυτά;

Σε ένα ντελίριο αυταρχισμού έχει επέλθει ο νέος Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας Γιώργος Λεμονίδης, ο οποίος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καθεστωτικές λογικές που καταγγέλλονται από εργαζόμενους προχώρησε σε μια δήλωση που φανερώνει ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει τον ρόλο του.

"Δεν πρόκειται να ανεχθώ ξανά καμία πολιτική παρέμβαση", φαίρεται να δήλωσε σε blog χαμηλής εμβέλειας, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Μάλλον του διαφεύγει του κ. Λεμονίδη ότι είναι υπόλογος τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στη λειτουργία του Δήμου, όσο και στην ίδια την κοινωνία. Οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί με αυτή του τη δήλωση. Το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α. τι άποψη έχει για όλα αυτά; Ο Δήμαρχος είναι ενημερωμένος ή μήπως ο κ. Λεμονίδης δεν δίνει ούτε σε αυτόν λογαριασμό για τις ενέργειές του;

Η συγκεκριμένη καθεστωτική δήλωση, επιβεβαιώνει προφανώς και τις καθεστωτικές λογικές και αυτό είναι θλιβερό. Το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, οφείλει να πάρει θέσεις γι' αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις που απαξιώνουν την ίδια τη λειτουργία του, αλλά κυρίως να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση.

Και τέλος, ο κ. Λεμονίδης που δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί καμία πολιτική παρέμβαση, οφείλει να απαντήσει αν είναι ενημερωμένος για τις επισκέψεις εξωθεσμικής παράγοντα του Δήμου σε δομές της ΔΗ.Κ.Ε.Α., όπου ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε εργαζόμενους ακόμα και με απόλυση. Με ποιο θεσμικό ρόλο η συγκεκριμένη κυρία προχωρά σε τέτοιου είδους ενέργειες; Πως ο κ. Λεμονίδης που δεν σηκώνει "μύγα στο σπαθί του", επιτρέπει σε μια κυρία που δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, να επισκέπτεται τους εργαζόμενους και να τους εκφοβίζει;

Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις...

42 σχόλια:

  1. ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΕΓΚΑΘΕΤΕ. ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ''ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ'' ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΡΕΚΛΑ. ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΙΤΑ ΓΕΡΑ. ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σύμβαση έχει; γιατί την κρατάνε κρυφή;

      Διαγραφή
    2. αχ αυτό το ψαχνό τι μου θυμίζει χα...χα...χα...

      Διαγραφή
    3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΑ, ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΠ ΤΟ ΓΑΡΕΦΙ?

      Διαγραφή
    4. Άρθρο 175 - Ποινικός Κώδικας - Αντιποίηση
      1. Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

      Μπορεί ένα παλιόχαρτο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ μεταξύ δύο φυσικών προσωπων να αντικαταστήσει τους νόμους

      ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ όλοι οι υπαλληλοι του Δημου

      Υπάρχει σοβαρότατο νομικό παράπτωμα που επισύει ποινές

      Διαγραφή
  2. Εξωθεσμικοί ή μη, χάθηκε η ουσία...
    Ευαίσθητες κοινωνικές δομές πλήττονται απο πρωτόγνωρες καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βοήθεια στο σπίτι χρόνια εξυπηρετεί ευπαθείς ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί όλο αυτό τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι καποια ατομα νομιζουν οτι Το βοήθεια στο σπίτι τοσα χρόνια ειναι περιουσια τους και ειναι αφεντικα και δεν υπαρχει κανενας έλεγχος απο κανεναν.

      Διαγραφή
    2. Αν γίνεται αυτό ας τους συνετησει. Οι λίγοι θα χαλάσουν την εικόνα των πολλών; για το τόσα χρόνια δε βρέθηκε έστω ένας οφελουμενος να κάνει παράπονα; όλοι εσείς οι δικαστές απορώ πως δε το ρωτήσατε

      Διαγραφή
  4. Μπράβο στη Μελίτα. Σιγά σιγα καθαρίζει τον κόπρο. Μελίτα για δες λίγο τις Πέμπτες. Πως γίνεται και πηγαίνουν όλες οι υπάλληλοι του δήμου στο παζάρι; Έχει η δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας άδεια παζαριού; Αν θέλεις γράψε μου το email σου να σου στείλω φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας το όνομα σου πρώτα ανώνυμε και μετά στέλνεις με μεηλ τις φωτογραφίες

      Διαγραφή
    2. Σπιουνιες εν έτη 2019... Τι άλλο θα ακούσουμε;;;;; Ο δήμος έχει περάσει σε περίεργα χέρια. Ποιοι κάνουν κουμάντο;;

      Διαγραφή
    3. γιατι μιγιάστηκες εσυ καλε 2.18;

      Διαγραφή
    4. Παιδια να τιματε τις παραδοσεις της παραταξης οπως πρεπει.
      Η παραταξη εβγαλε μεγαλους χαφιεδες αλλα με στιλ!
      Να φορατε κουκουλα.

      Διαγραφή
    5. Γιατί αμόρφωτε 1 57 και άσχετε 4 33 μάθε ότι δουλειά του βοήθεια και του κοινωνικού λειτουργού είναι να πάει ακόμα και στον παζάρι για να ψωνίσει προκειμένου να εξυπηρετήσει το άτομο που επιβλέπει. Και στο παζάρι θα πάει και στο σούπερ μάρκετ και στη δημόσια υπηρεσία και όπου μπορεί. Κατάλαβες τι πέτυχες κύριε λεμονιδη; να καθόμαστε να εξηγούμε τη δουλειά μας στον κάθε κομπλεξικό που κάθεται όλη μέρα στο καναπέ του και νομίζει ότι είναι ο κριτής των πάντων.

      Διαγραφή
    6. Εσείς οι από πάνω με τις "κουκούλες", τα "καλά κάνουν" κτλ...όλοι μαζί παίζει να έχετε λιγότερο μυαλό από ενα σαλιγκάρι. Πεθαμένο.
      Αχαχαχαχαχαχαχα...έχω πάρει ποπ κορν, έχω ανοίξει μπύρα και απολαμβάνω! Τόση βλακεία μαζεμένη δε τη συναντάς συχνά!

      Διαγραφή
  5. πειραξε πολλους στη ΔΗ.Κ.Ε.Α ο Λεμονιδης οταν τους ειπε οτι υπαρχει ωραριο. Τοσα χρονια ειχαν ΔΙΚΟ τους ωραριο και τωρα που καποιος προεδρος με παπαρια τους ειπε οτι πρεπει να τηρουν το ωραριο εβαλαν τα κλαματα....Αν δεν τους αρεσει να πανε στο σπιτη τους υπαρχουν και αλλοι που θελουν να εργαστουν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ....... ΝΤΡΟΠΗ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

      Διαγραφή
    2. Ασχετε ο οδηγος εγινε μονιμος εδω και ενα μηνα στο δημο μαθε και μετα να γραφεις ......

      Διαγραφή
    3. Έγινε αλλά οδηγάει τη σκουπιδιαρα. Καλά σου λέει δεν έχουν οδηγό στο ειδικό σχολείο

      Διαγραφή
  6. Ο κ. Λεμονιδης πρατει το αυτονόητο και καλά κάνει.Δεν μπορεί εν ετει 2019 ο κάθε τυχαρπαστος πολιτικός να επεμβαίνει παρατυπα στο εργο του.Η κ.Μελίτα Χισκάκη καλά θα κανει να δημοσιοποιήσει την συμβαση που εχει υπογραψει, αλλιως κινδυνευει, να δεχθει ο Δημαρχος τον ελεγχο της επιθεωρησης εργασίας η ακόμη και του εισαγγελέα για αδήλωτη εργασία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι υπάλληλοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υπεράνω ελέγχων. Κανένα δεν λογαριάζουν, ούτε και το ίδιο τον Δήμαρχο αν δεν είναι δικός τους.
    Σε περίπτωση που κάποιος νόμιμα ως εκ της θέσης του,τους βάλλει χέρι, πρώτον σηκώνουν το δάχτυλο και βάζουν μπροστά τη μονιμότητα.[γνωστή η παροιμία με τον τράγο]. Δεύτερον αρχίζουν μια λάσπη κατηγοριών σε βάρος του ελέγχοντος. Και αν είναι αιρετός τον λένε αγράμματο και τέτοια.
    Τρίτον, για εκδίκηση πάνε στο γιατρό προσποιούμενοι αρρώστιες και παίρνουν αναρρωτικές άδειες. Βασικά λόγω εντοπιότητας, φίλων βολευτάδων, γνωστών λαμόγιων και κάτι τέτοια το παίζουν δερβέναγες.
    Και επειδή ο δήμαρχος δεν ξέρει να τους τιμωρήσει, το ίδιο και οι αντιδήμαρχοι, οι προιστάμενοι φοβούνται γιατί και οι ίδιοι είναι σαν αυτούς [συγκοινωνούντα δοχεία], αυτοί και γενικά όλοι οι υπάλληλοι των δήμων, είναι στο άπειρο σε ότι αφορά τον έλεγχο.
    Και σε ένα κράτος, που δεν υπάρχει το ποιος ελέγχει ποιον, η εργασία αφήνεται στον πατριωτισμό των υπαλλήλων. Και έλα εσύ ως πολίτης να βρεις το δίκιο σου, όταν περιμένεις απάντηση σε αίτησή σου, κανά δυο 10ετίες.
    Ψάξτε το ή ρωτήστε να σας πουν αν έχω άδικο.
    Πρόταση: Εκπαίδευση υπαλλήλων σε σχολές [οι υπάρχοντες είναι...]Εξαφάνιση των κυρίων και κυριών από τους τόπους καταγωγής των. Και τότε θα δείτε αν θα δουλεύουν και αν θα πάει το κράτος μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ μπροστά εσύ κ τόσο βαθιά ενημερωμένη

      Διαγραφή
    2. Άσχετος αμόρφωτος κ βολεμένος ο κύριος που νομίζει ότι ζει στην Βόρεια Κορέα,εκτός αν πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με την δεη,ντροπή κ αηδία.

      Διαγραφή
    3. ολη η αληθια, σωστος 3.39

      Διαγραφή
    4. Ορθογραφία δεν μάθατε μάλλον εκεί που τελειώσατε τις σπουδές σας....

      Διαγραφή
    5. Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του Δήμου. Υπάλληλοι-Αιρετοί σημειώσατε 1.

      Διαγραφή
  8. Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι για το γραφείο .Θα πάνε να ψωνίσουν τους ηλικιωμένους να τους πληρώνουν λογαριασμους τους να τους γράφουν και να τους αγοράζουν τα φάρμακα τους. Κ ας νομίζουν κάποιοι ότι κάνουν βόλτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπάτσο ξυπνά πριν χάσεις το παιχνίδι.ποιος είναι δήμαρχος τελικα εσυ η ο Λεμονίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Μελιτα Χεσκάκη. Το καταλάβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι όλοι, αλλά πολλοί υπάλληλοι θέλουν αξιολόγηση. Τους βλέπουμε πως συμπεριφερονται και αγανακτουμε. Καραπουτσαριο και κωλοβαρεμα. ΟΧΙ ΟΛΟΙ αλλά αρκετοί με τη σιγουριά της μονιμότητας. Λίγοι οι ευσυνειδητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κύριος λεμονιδης άρχισε λάθος αφού έχει όπως λέει πρόβλημα με συγκεκριμένους υπαλλήλους γιατί δεν έπιασε πρώτα αυτούς να τους επίπληξει και βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλους; εκτός αν φοβάται να το κάνει στους συγκεκριμένους. Χτυπάει το σαμάρι να πονέσει ο γάιδαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάγκες, όλοι αυτοί οι υπάλληλοι είναι της πλάκας, γιατί μπήκαν από τα παράθυρα με σπρώξιμο, χωρίς να έχουν καθίσει σε θρανία για να μάθουν τη δουλειά τους. Τη μάθανε από τους προηγούμενους στραβά και έτσι πάνε. Και το κακό είναι ότι πληρώνονται όσο παίρνει ένας που έχει τελειώσει πανεπιστήμια. Αυτό είναι το κράτος μας και η δικαιοσύνη που λέμε. Ενώ θα έπρεπε να παίρνουν τα μισά λεφτά. Ούτε ενοίκια έχουνε ούτε τίποτα [ένα από τα συν]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο ανώνυμος που ξέρει ότι ο κοινωνικός λειτουργός και ο ψυχολόγος μπήκαν με μέσον στο πανεπιστήμιο

      Διαγραφή
  14. Αγαπητε ή αγαπητή 0738, μην υποψιάζεσαι άτομα που δεν έχουν σχέση με τα σχόλια γιατί παίρνεις αμαρτία. Η κυρία που ούτε την ξέρω δεν έχει καμιά σχέση. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κ. Λεμονίδης προέρχεται από ένα κενό δημόσιο και κοινωνικό βίο.Ένα άδειο βιογραφικό από κοινωνικές συμμετοχές και ιδιαίτερες προδιαγραφές για να προίσταταται ενός τέτοιου κοινωνικού φορές.Ελπίζουμε όλοι ότι με πολύ δουλειά , πολύ προσπάθεια και δραστηριότητα θα μας αποδείξει ότι Δεν είναι κενού περιεχομένου.Μακάρι ... για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λεμονίδη είσαι άσχετος,αμόρφωτος και εντελώς ακατάλληλος για τη θεση που σου δόθηκε.παραδεξου το και φύγε,παραιτησου πρωτου σε πάρει με τις πέτρες η συνείδηση σου.Αυτή η θεση θελει καταρτισμενα ατομα(λ.χ Διοίκηση επιχηρησεων ή δημόσια Διοίκηση ) που δε το έχεις,και ιδιαίτερα δημοκρατικα ατομα που δεν εισαι απ ότι φανηκε,μπηκες στη δουλειά πολυ αυταρχικος λες και η υπηρεσια ειναι του μπαμπά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ 8,37 θεωρείς ότι η επιχείρηση αυτή είναι του μπαμπά σου.να δουλεύεις όταν θέλεις και όσο θέλεις και όχι όσο πρέπει.εμεις σας πληρώνουμε μην το ξεχνας

      Διαγραφή
  17. Φτάνει πια με το βοήθεια στο σπίτι υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες να ασχοληθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εργατικό κέντρο υπάρχει στην περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News