Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην Πέλλα για μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης

Μονάδες στην Πέλλα και τη Χαλκιδική

Οι πρώτες μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα φέρνοντας επενδύσεις εκατομμυρίων και θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Μια μικρή «πράσινη επανάσταση» ετοιμάζονται να φέρουν οι πρώτες μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης οι οποίες θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Εταιρείες του εξωτερικού προγραμματίζουν ήδη τις πρώτες τους εγκαταστάσεις οι οποίες θα φέρουν μαζί τους επενδύσεις εκατομμυρίων αλλά και θέσεις εργασίες, πολλές εκ των οποίων υψηλής εξειδίκευσης.

Μονάδες στην Πέλλα και τη Χαλκιδική

Μια τέτοια μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης, εκ των πρώτων στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί στην Πέλλα.

Συγκεκριμένα, η Grow in Greece από το Λος Άντζελες, με μεγαλομέτοχο έναν Ελληνοαυστραλό, θα επενδύσει 23-25 εκατ.ευρώ για την καλλιέργεια 25 στρεμμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο Κώστας Εμμανουηλίδης, διευθυντής της Greenhouse Constructions. Η Greenhouse Constructions θα αναλάβει τις άδειες έγκρισης, τη δημιουργία του θερμοκηπίου και την έκδοση πιστοποιητικών. Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη, η μονάδα η οποία έχει ήδη λάβει άδεια εγκατάστασης, θα φέρει 80 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 25 υψηλής εξειδίκευσης. Δίπλα στα θερμοκήπια, θα δημιουργηθεί και μονάδα επεξεργασίας 4.500 τμ, η οποία θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Εμμανουηλίδης, μόνο η δική του εταιρεία έχει εκδώσει άλλες πέντε άδειες φαρμακευτικής κάνναβης για εταιρείες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ρωσία και την Ευρώπη που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μονάδες στο Κιλκίς, στον Αλμυρό Βόλου και σε ένα ακόμα μέρος στον νομό Μαγνησίας, τα Τρίκαλα και τη Θήβα. Οι επενδύσεις θα ξεκινούν από τα 12 εκατ. και θα φτάνουν τα 120 εκατ. ευρώ. Κάποιοι από τους επενδυτές μάλιστα σκέφτονται να φέρουν μαζί με τις μονάδες και κλινικές εξειδικευμένες για λήψη φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με την εταιρεία Prohibition Partners, που συλλέγει πληροφορίες για τη βιομηχανία της φαρμακευτικής κάνναβης, η Ελλάδα έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα 26 άδειες. Μια από αυτές ανήκει στην εταιρεία FIVE SA (ΠΕΝΤΕ ΑΕ) η οποία σκοπεύει να επενδύσει 40 εκατ. για μια έκταση 35 στρεμμάτων στη Χαλκιδική με 200 άτομα προσωπικό.

---
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News