Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό

Υλικά για 2 άτομα

- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
- 2 κούπες ντοματίνια
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- Βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε τα στην άκρη.

- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

- Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.

- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.

- Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το βασιλικό.

- Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 - 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσάμικο ξύδι και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News