Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μάθε που ψηφίζεις σε Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές

Τα πράγματα είναι απλά

Δυο 24ωρα απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Δείτε πως θα μάθετε που ψηφίζετε.

«Που ψηφίζω;» είναι το μεγάλο ερώτημα που… απασχολεί πολλούς λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Τα πράγματα είναι απλά. Το υπουργείο Εσωτερικών στη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους πολίτες που ψάχνουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα και σε ποιο… σχολείο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για Ευρωπαίους πολίτες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: με το που θα μπείτε στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, βγαίνει η παρακάτω φόρμα, όπου πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας όπως όνομα, επώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας και έτος γέννησης.

Αμέσως μετά βγαίνει το αποτέλεσμα μαζί με τα στοιχεία σας: τον ειδικό εκλογικό αριθμό, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, αριθμό δημοτολογίου, κωδικό εκλογικού διαμερίσματος και εκλογικό διαμέρισμα, δημοτική ενότητα και δήμος, περιφερειακή ενότητα και περιφέρεια, νομό και εκλογικό τμήμα. Υπάρχει επίσης η επιλογή «Προβολή Χάρτη» για να πατήσετε και να δείτε που βρίσκεται το εκλογικό κέντρο όπου θα ψηφίσετε.

Επειδή για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές) στη χώρα μας, δεν αποκλείεται κάποιοι να ψηφίζουν σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.

Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα. Στο ένα (Α) για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο (Β) για τον δήμο και την κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News