Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Σταύρος Βαφειάδης: 10 πράγματα που θέλετε να μάθετε από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο

Διαβάστε τη συνέντευξη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ARIDAIA365 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

* Τόπος Καταγωγής

Κατάγομαι από την Πιπεριά του Δήμου Αλμωπίας και ζω στην πόλη της Αριδαίας.

1. Επαγγελματική δραστηριότητα

Σπούδασα Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Ακμή της Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιούμαι από το 2010 ως ελεύθερος επαγγελματίας και συγκεκριμένα ως ιδιοκτήτης της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Aridaia News.

2. Γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε στις εκλογές;

Ζούμε σε μια εποχή αλλαγών. Δεν αρκεί να λέμε ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους της συνεργασίας και της συμμετοχής, ανθρώπους που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Οφείλουμε να συμμετέχουμε.

3. Υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης σε εσας;

Ως ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην πόλη της Αριδαίας, ως ενεργός πολίτης που στηρίζει την τοπική αγορά, γνωρίζω τα προβλήματα και θέλω να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια που γίνεται για τον τόπο μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ από τους συμπολίτες μου να αποτελέσω μια από τις επιλογές τους.

4. Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης Αλμωπίας να επιλέξει τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου.

Ήθος – Εντιμότητα – Συνέπεια λόγων και πράξεων. Νομίζω αυτοί είναι τρεις σημαντικοί λόγοι και θεωρώ ότι συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Δημάρχου μας Δημήτρη Μπίνου. Είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα για τη χρηστή του διαχείριση και την τιμιότητα που τον διακρίνει, σε συνάρτηση πάντοτε με τις ικανότητες που έχει.

5. Αν δεν κατέβαινε στις εκλογές ο συνδυασμός σας, ποιον από τους άλλους συνδυασμούς θα επιλέγατε για να ψηφίσετε;

Σε όλους τους συνδυασμούς συμμετέχουν άνθρωποι με τους οποίους θα μπορούσα να συνεργαστώ. Ωστόσο, αν κάτι ξεχωρίζει στις επιλογές του Δημήτρη Μπίνου, είναι το γεγονός ότι έδωσε χώρο και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και δεν πτοήθηκε από λογικές καιροσκοπισμού και ιδιοτέλειας. Είναι ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά και καθημερινά δικαιώνει την επιλογή μου.

6. Είχατε δεχτεί πρόταση από άλλο συνδυασμό;

Όχι. Αποδέχτηκα από νωρίς με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση του Δημήτρη Μπίνου.

7. Ο συνδυασμός σας και ποιος άλλος πιστεύετε ότι θα πάνε στον δεύτερο γύρο;

Θεωρώ ότι θα είναι ατυχής η οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή. Σέβομαι την προσπάθεια όλων των υποψηφίων και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη λογική. Θέλω όμως με την ευκαιρία να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές θα κρίνουν λογικές. Είναι θλιβερό να λέμε ότι προχωράμε ως κοινωνία μπροστά και την ίδια στιγμή να βλέπουμε φαινόμενα «αερομεταφερόμενων» υποψηφίων, που αλλάζουν συνδυασμούς μόνο για λόγους ιδιοτέλειας και καιροσκοπισμού.

8. Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στην Αλμωπία σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε. Οι αλλαγές όμως ξεκινάνε πρώτα από εμάς τους ίδιους ως ενεργοί πολίτες. Αξίζει να βγούμε μπροστά και να γίνουμε η αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας, είτε μέσα από τον εθελοντισμό, είτε ακόμα και μέσα από την ίδια την καθημερινότητά μας.

9.Πως κρίνετε τη θητεία του Δημήτρη Μπίνου;

Με λίγα χρήματα, έκανε πολλά! Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, γι’ αυτό θεωρώ ότι οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν την εντολή για τη συνέχιση του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

10. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Δημήτρης Μπίνος Δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί Δήμαρχος;

Θα σταθώ δίπλα σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και θα βρεθώ απέναντι σε λογικές που κρατάνε τον Δήμο μας πίσω. Αυτή θεωρώ πως είναι η υπεύθυνη στάση για κάθε ενεργό πολίτη που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News