Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σταύρος Βαφειάδης: Μπορεί η Αριδαία να γίνει «πράσινη» πόλη;

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Μπορεί η Αριδαία να γίνει «πράσινη» πόλη; Ξεκινώ με αυτό το ερώτημα, γιατί θεωρώ πως όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα περιβάλλοντος, υπάρχει πάντοτε και ο παράγοντας της συνευθύνης του καθενός από εμάς ως πολίτες.

Είναι γεγονός, ότι η πόλη της Αριδαίας δεν έχει «ταυτότητα». Είναι επίσης γεγονός, ότι παρά τη μεγάλη αύξηση και την ανοδική πορεία που παρουσιάζει ο τουρισμός στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στα Λουτρά, δεν έχουν γίνει βήματα ώστε να προσελκύσουμε όλον αυτόν τον κόσμο για να επισκεφτεί και την Αριδαία.

Μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Νομού μας, την Έδεσσα, θα μας πείσει ότι το πράσινο μπορεί να κάνει μια πόλη πόλο έλξης και να προσφέρει απαράμιλλη ομορφιά. Δυστυχώς, η Αριδαία μέχρι σήμερα στερείται πρασίνου, παρότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει άρδην η εικόνα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε ένα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη μας και συγκεκριμένα το αποχετευτικό δίκτυο, ενώ εξασφάλισε χρηματοδότηση και για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης το οποίο είναι παμπάλαιο. Με αυτόν τον τρόπο βάζει τις βάσεις, για μια πόλη που θα μπορεί πλέον να αναβαθμίσει και το αισθητικό της κομμάτι, που είναι εξίσου σημαντικό.

Παράλληλα, η σημερινή Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ανάπλαση της εισόδου της Αριδαίας από Θεσσαλονίκη, του αύλειου χώρου του Ξενιτιδείου Πνευματικού Κέντρου, της Κεντρικής Πλατείας, ενώ εξασφάλισε χρηματοδότηση και για την είσοδο από Εξαπλάτανο.

Η δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης, η φύτευση δέντρων στις κεντρικές οδούς και άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στα πλαίσια μια ολοκληρωμένης μελέτης, θα δώσουν τη δυνατότητα στην Αριδαία να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και σε συνάρτηση με άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν, θα μπορέσει να προσελκύσει μια μερίδα από τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα Λουτρά.

Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, και την επόμενη δημοτική περίοδο με Δήμαρχο το Δημήτρη Μπίνο και μαζί με όλη την ομάδα και φυσικά με τη συνεργασία όλων των πολιτών, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα!

Σταύρος Η. Βαφειάδης
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου

1 σχόλιο:

  1. παντως μεχρι τωρα Σταυρο δεν βγηκε δημαρχος ν ασχοληθει με την πολη, παρατημενη τελειως, τωρα θα μου πεις Δημος με 40 χωρια τη να πρωτοπρολαβεις, ευχομαι να ασχοληθει καποιος σοβαρα με αυτο το καρακιτσαριο που βλεπουμε.Καλη επιτυχια ναχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News