Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσκόπηση: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ - Διαφορά 12,1 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής»

Προβάδισμα 12,1 μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» και παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα παραμένει σε διψήφια νούμερα, καθώς στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, έναντι ποσοστού 25,1% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται να φέρνει πιο κοντά στην αυτοδυναμία -όπως αναφέρει η δημοσκόπηση- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολότευσης.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ανησυχητική εκτιμάται η άνοδος των αντισυστημικών δυνάμεων και της Χρυσής Αυγής, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 9,1%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%.

Αυτά τα πέντε κόμματα φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης ότι θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. Και αυτό διότι το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 1,9%, οι ΑΝΕΛ 1,3%, ενώ η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να είναι πιο κοντά στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο, με ένα ποσοστό της τάξης του 2,7%.

Από κει και πέρα, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει στη δημοσκόπηση ποσοστό 2,8%, η ΛΑΕ 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%. «Άλλο κόμμα» ψηφίζει το 4% των ερωτηθέντων.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης της Metron Analysis είναι και το ότι 1 στους 3 ψηφοφόρους του λεγόμενου Κέντρου βρίσκεται στην «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων.

Αναλυτικά, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου:

ΝΔ 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ 25,1%
Χρυσή Αυγή 9,1%
Κίνημα Αλλαγής 7%
ΚΚΕ 6,1%
Ελληνική Λύση 2,8%
Ένωση Κεντρώων 2,7%
Ποτάμι 1,9%
 ​ΛΑΕ 1,5%
ΑΝΕΛ 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Αλλο κόμμα 4%

8 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ;!ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΨΟΥΜΕ.ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΑΙΒΑΝΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.ΑΜ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΨΕΚΑΣΜΑ.ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΤΕΖΑ Η ΤΕΡΕΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μας δουλεύετε; Ποιος πιστεύει στις στημένες δημοσκοπήσεις; Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Πού το βρήκαν το ΣΥΡΙΖΑ 25,1%; Το 15,1% θα ήταν περισσότερο πιστευτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ!ΧΑ!15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΛΕΕΙ!ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙΣ.000,1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ.ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ,ΑΣΕ ΤΑ 15 ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ.Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ.ΑΝΕΡΓΟ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ,ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΟΣΤΡΑΚΟΜΑΛΑΚΙΩΝ.ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ CIA.ΕΡΕΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑ!ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΩΝ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακουγα χθες στο καραισκακη να βριζουν της μανες των παοκτσηδων σε ρυθμους του Μακεδονια ξακουστη, και αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον αυτα τα φιδια που κατεστρεψαν την Μακεδονια 40 χρονια και την υποβαθμισαν να ζηταν σημερα τον σταυρο μας για να κυβερνησουν, αυτα τα σκουλικια που δηθεν κοπτοντε για την Μακεδονια θαθελα να βγαλουν μια ανακοινωση για το συμβαν, θα μου πεις ειναι δυνατον να χαλασουν τον αγαπητο μπουχεσα Μαρινακη; δικος τους ειναι τους πληρωνει τα νοικια και περιμενει ποτε θαρθει η δεξια για να αρχισει να ασελγει οπως τα προηγουμενα χρονια στο ελληνικο ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μπερδεύει την βούρτσα με την ταβανοβουρτσα.
      Οι κολλημένος με το ποδόσφαιρο είναι χειρότεροι απο τους πολιτικούς.
      Είδαμε τα παοκια να κάνουν τεμεναδες στον Τσακαλώτο, και μετα να τον βρίζουν όταν τους έκανε χουνερια με το νεο γήπεδο, για να θυμηθούν δε και τον τόπο που κατοικούν Κλπ.
      Όλοι μα όλοι οι πολιτικοί. Και οι κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα τα έχουν καλά με κάποιο μεγαλοβιομηχανο -/εφοπλιστή.
      Τώρα γιατί μπερδεύεις τον ολυμπιακό του Μαρινάκη με τα εθνικά θέματα.
      Εκεί φταστε να προσπάθησε τα να ψαρεψετε έστω και λιγα ψηφαλακια απο κολλημένος με την μπάλα για τον κακό ολυμπιακό και τον Μαρινάκη που τα έχει κάνει πλακάκια με την Ν.Δ ???
      Τελικά οχι μονο μας ψεκάζουν αλλά μας ταιζουν κιόλας

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα κάντε το σταυρό σας ερχόμαστε !!
      ( όπως λέει η ταινία )
      Αλλά είσαστε άθεοι
      Οποτε κάντε κωλοτουμπες

      Διαγραφή
    3. 9.19 λεγε οτι θες, εμεις ξερουμε το παιχνιδι της δεξιας με τον Μαρινακη, ειμαστε πολλοι παρα πολλοι και δεν ξεχναμε.Σαραντα χρονια νεοδημοκρατης τωρα γιασας.

      Διαγραφή
    4. Έχετε ξεκολωθει να παιζετε δήθεν δεξιοί ποθ για τον ΠΑΟΚ όπως ο ποιο πάνω ,η γιατί τον βοήθησε ο Σηφάκης η γιατί σας αρέσει η Βλαχιά και η μαντρίλα του πολακη και τόσων άλλων σε αυτό το τσίρκο ,τους θεωρείτε καλύτερους απο τους Νέο δημοκράτες που ψηφιζατε μέχρι Χθές ,που θα τους ψηφισετε.
      Δηλαδή η απογείωση της βλακείας και της προπαγάνδας.
      Αν όλοι εσείς που γραφεται συνεχώς και το παίζεται δήθεν δεξιοί που πηγατε στο Σύριζα ησασταν υπαρκτοί, όχι 145,245 βουλευτές θα είχατε.
      Όπως βλέπετε παντού χρυσαυγιτες και ακραίους που αν ηταν όλοι αυτοι χρυσαυγιτες άνετα θα ηταν δεύτερο κόμμα.
      Γι αυτό την παραμύθα να την κρατήσετε για τα παιδιά και τα εγγόνια σας ,όχι για τους άλλους

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News