Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Φίλης: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική, υπάρχουν πολλές Μακεδονίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπάρχουν πολλές Μακεδονίες, Μακεδονίες των άλλων, που ρητά καθορίζεται στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την υπογραφή τη δική μας, την ελληνική. Όταν λοιπόν ακούμε την ιαχή "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", αυτή εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός, ως αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών της χώρας. Ίσως να μην ακούγεται καλά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, προσθέτοντας:

«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική, ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, έγινε ελληνική. Γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία μέχρι το 1912-13 και 1921-22 που ήρθαν οι πρόσφυγες δεν είχε πλειοψηφία ελληνική, παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στο νότο. Έγινε ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές, μέσα από τις δύσκολες περιπέτειες που ζήσαμε ως έθνος εμείς και άλλα έθνη στην περιοχή».

9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΩΣ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΠΟΤΑΜΟ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ Η ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ;!ΤΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΚΕΦΙΛΗ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ,ΥΠΟΜΟΝΗ.Α ΦΙΛΕ ΦΙΛΗ Η ΙΝΔΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εμείς στην Πέλλα οι νεώτεροι και οι παππούδες μας που ζούσαν εδώ από αρχαιοτάτων χρόνων πάνσοφε Φίλη δεν είμαστε Ελληνες,γίναμε Ελληνες το 2012 ? Τι ιστορική διαστρέβλωση είναι αυτή . Πως θα ονομαζόμαστε τώρα εμείς ιστορικέ Φιλη ? το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας πως θα λέγεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε απολιθωμένοι ΚΚΕδες, ποτισμένοι με μίσος εναντίον της Ελλάδος που οικονομικά την απομυζάτε, ενώ αυτή σας τρέφει για να την πουλάτε με τις ηλίθιες ιδεολογίες σας! Από πότε ξεκίνησαν γεωγραφικά αυτές οι Μακεδονίες ρε πανάθλιε διεθνιστούλη της οκάς. Δεν ξεκίνησαν από την αρχαία ελληνική Μακεδονία; Τώρα αν κατέλαβαν τα εδάφη της ξένοι λαοί αυτό είναι άλλο πράγμα. Αυτοί δεν έχουν σχέση με την ελληνική φυλή. Ο τσίπρας όμως και εσύ, προσπαθείτε να μας περάσετε πως αυτοί οι λαοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Παλιό ξεφτίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσκηση βίας είναι και το βρίσιμο.Κάποιοι νομίζουν ότι είναι η χειροδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΒΡΙΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ;!ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ.ΕΣΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΑΥΤΗ ΝΑΙ.ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΑΝ.ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΕΣ.ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΕ.

      Διαγραφή
  6. ο ανθρωπος εχει μισος για καθε τι ελληνορθοδοξο και αυτο βγαζει προς τα εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η ΔΕΞΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News