Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί δεν μπορείς να φας μόνο ένα πατατάκι

Τώρα η επιστήμη σου δίνει άλλοθι

Το έκανε σλόγκαν γνωστή εταιρεία με πατατάκια. Το επιβεβαίωσε και η επιστήμη, δίνοντας μας ένα μεγάλο άλλοθι για τις ποσότητες που καταναλώνουμε, μειώνοντας τις τύψεις μας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία, διάλεξαν 50 άτομα με πολύ προσεγμένη διατροφή, που δεν παρασύρονταν σε διατροφικές ατασθαλίες.

Συγκεκριμένα η διατροφή τους σε λιπαρά, ήταν κάτω και από το επιτρεπόμενο όριο των ιατρών.

Σε αυτούς λοιπόν έδωσαν μια σειρά από τρόφιμα, ανάμεσα τους και πατατάκια. Τα χώρισαν σε αυτά που η ποσότητα του αλατιού ήταν ελάχιστη, και σε αυτά που η ποσότητα του αλατιού ήταν γενναία...

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ενώ οι συνήθειες τους σε ποσότητες δεν άλλαξαν στα τρόφιμα που δεν είχαν αλάτι, είδαν εντελώς άλλους ανθρώπους, όταν γεύτηκαν τα τρόφιμα είχαν αλάτι.

Αυξήθηκε κατά 11%, και μάλιστα το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι άνετα έτρωγαν και άλλο.

Το αλάτι, σε μεγάλη ποσότητα, επηρεάζει τον εγκέφαλό μας, ώστε εξασθενίζει τα σήματα πληρότητας που μας κάνουν να νιώθουμε χορτασμένοι. Δηλαδή το αλάτι μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν χορταίνουμε, και ζητάμε και άλλο.

1 σχόλιο:

  1. Το τραγικότερο όλων: μαμάδες να ταϊζουν χαρούμενες πατατάκια ή γαριδάκια τα Παιδιά τους χωρίς ενοχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News