Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Δεν συμφωνεί με υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων ο Δήμος Αλμωπίας

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής

Να πάρει απόφαση σχετικά με έγγραφα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας σχετικά με την προαγωγή και τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρήστος Χουρσόγλου στην εισήγησή του πρότεινε τα εξής:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Προαγωγή Σχολικών Μονάδων

Συμφωνούμε στην προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Περίκλειας από 1/θέσιο σε 2/θέσιο, εφόσον η στέγαση του τμήματος είναι εξασφαλισμένη.

2. Υποβιβασμός Σχολικών Μονάδων

Δεν συμφωνούμε στον υποβιβασμό των παρακάτω σχολικών μονάδων:

Το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου να παραμείνει 4/θέσιο και να μην υποβιβαστεί σε 3/θέσιο.

Το Δημοτικό Σχολείο Βορεινού-Νεοχωρίου να παραμείνει 6/θέσιο και να μην υποβιβαστεί σε 5/θέσιο.

Το Δημοτικό Σχολείο Ξιφιανής-Αλώρου να παραμείνει 6/θέσιο και να μην υποβιβαστεί σε 5/θέσιο.

Συμφωνούμε στο να μην υποβιβαστούν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία: 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Σωσάνδρας, 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Αψάλου,, 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Γαρεφείου.

Δημοτικά Σχολεία: 5/θέσιο Δ.Σ. Αψάλου, 4/θέσιο Δ.Σ. Ίδας, 6/θέσιο Δ.Σ. Πολυκάρπης, 3/θέσιο Δ.Σ. Φούστανης, 2/θέσιο Δ.Σ. Σαρακηνών, 6/θέσιο Δ.Σ. Χρύσας-Τσάκων.

3. Συγχώνευση Σχολικών Μονάδων

Δεν συμφωνούμε στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων Θηριόπετρας και Εξαπλατάνου.

4. Κατάργηση Σχολικών Μονάδων

Συμφωνούμε στο να μην καταργηθούν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία: 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Φούστανης, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Αλώρου, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Δωροθέας, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ριζοχωρίου, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Θεοδωρακίου.

5. Υποβιβασμός Σχολικών Μονάδων ΕΑΕ

Δεν προτείνουμε σε καμία περίπτωση τον υποβιβασμό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας από 4/θέσιο σε 2/θέσιο.

6. Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης

Το Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Αψάλου να παραμείνει 5/θέσιο, εφόσον η στέγαση του τμήματος είναι εξασφαλισμένη. Προτείνουμε επίσης, την ίδρυση Τμήματος Ένταξης στο Νηπιαγωγείο Εξαπλατάνου, καθώς και την ίδρυση Τμήματος Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Ίδας.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Σχετικά με την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αλμωπίας, ο Δήμος εκφράζει θετική στάση, αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη σχολική μονάδα, η οποία να τηρεί τις προδιαγραφές όμως αποτυπώνονται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όταν θα υπάρξει η ανάλογη σχολική μονάδα, θα μπορέσουμε να προβούμε σε νέα απόφαση.

2. Σχετικά με την ίδρυση των Νέων Τομέων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας, ο Δήμος μας είναι δη-αγροτικός και θα ήταν εύλογη η δημιουργία των παρακάτω Νέων Τομέων:

- Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων

- Όσον αφορά στον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, για τις παρακάτω ειδικότητες, ο Δήμος εκφράζει τη θετική του στάση λόγω του ότι ο Τομέας Υγείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος.

Βοηθός Νοσηλευτή
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την καταψήφισε συνολικά ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κώστας Νικολαΐδης. Εύλογα αναρωτήθηκε ο κ. Χουρσόγλου, πως είναι δυνατόν να καταψηφίζεται μια τέτοια πρόταση, που έχει να κάνει με τη λειτουργία των σχολείων.

6 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ ΜΕ 21 ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ.ΕΝΩ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ 17.ΝΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρτε έναν ειδικό με σπουδές να οργανώσει την εκπαίδευση κι αφήστε τους ερασιτεχνισμούς με χομπίστες του αέρα.Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    αρκετα σχολεια που είναι σημερα εξαθέσια συμφωνα με το νομο πρεπει να ειναι τετραθεσια.αρκετα με το λαικισμο που κατεστρεψε τη χωρα
    θελουμε νηπιαγωγεια με 5 παιδακια και μια νηπιαγωγο.
    συγχωνεύσεισ να γινουν και να βαλειο δημοσ λεωφορεια για τη μεταφορα των μαθητων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει για το καλό των μαθητών να γίνουν όσο πιο λίγα σχολεία άλλα να είναι εξατάξια. Υπάρχουν δυο λεωφορεια του δήμου αναξιοποίητα που καταστρέφονται μπορούν να μεταφέρουν μαθητές μικρής ηλικίας.
      Ξεχνάτε πάντα το βασικότερο να γίνει τομέας αγροτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να ενθαρρύνονται και να εκπαιδεύονται οι νέοι αγρότες.

      Διαγραφή
  4. σίγουρα ο ανώνυμος 1:10 ειναι ο προεδρος του δημοτικου συμβουλίου αφου αυτη την αποψη εξεφρασε στο συμβούλιο ασχετα αν τελικα αναγκαστηκε οπως ειπε να συνταχθει στον μεγαλο χουρσογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνούμε με τον 1:10 μμ . Δυστυχώς ακόμα και τώρα σάυτήν την έρμη την πατριδα οι λαίκιστές την κατέστρεψαν, εφόσον εδώ και 30 χρόνια είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία μιωνονται οι μαθητές και αυξάνονταν οι διορισμοί δασκάλων από τα σκόπια και το εσωτερικό . Πως θα πάει μπροστα αυτή η χώρα Κ ΛΑΪΚΙΣΤΈΣ;........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News