Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρός: Έρχεται ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό την Παρασκευή - Πώς θα επηρεάσει την χώρα μας

Τι λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Ο καιρός θα παραμείνει φθινοπωρινός – και σε κάποιες περιοχές χειμωνιάτικος- τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος στο NewsIt.gr, το… σίγουρο είναι ότι μέχρι την Παρασκευή, οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και η έντασή τους θα φτάνει τα 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει αισθητή πτώση, 13 με 14 βαθμών σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τις επόμενες ημέρες θα επηρεαστούν και περιοχές της ανατολικής Στερεάς (μεταξύ τους και η Αττική) καθώς επίσης και η Εύβοια, οι Σποράδες και η Πελοπόννησος. Όπως είπε, μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται επιλεκτικές βροχοπτώσεις και άνεμοι πολύ ισχυροί, 9 με 10 μποφόρ.

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η κίνηση ενός πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως είπε ο κ. Καλλιάνος, υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα για το τι πρόκειται να γίνει.

Τα μισά στοιχεία δείχνουν ότι περνάει πάνω από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα και τα άλλα μισά ότι θα κινηθεί προς τα δυτικά και προς τη Σικελία. Αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία, η ενίσχυση των ανέμων το Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμη πιο αυξημένη και δεν αποκλείεται οι ριπές των ανέμων να φτάσουν τα 11 με 12 μποφόρ, αλλά και να προκληθούν βροχοπτώσεις σε σχεδόν όλη τη χώρα. «Μένει να δούμε τις επόμενες ώρες ποια θα είναι η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ακούστε τι είπε στο newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News