Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Γευτήκαμε το πρώτο μέλι του Δ.ΙΕΚ Αριδαίας, ως συστατικό υγείας και απόλαυσης (ΦΩΤΟ)

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικοί Μελισσοκομίας» του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας

Στην εκδήλωση του Δ.ΙEK Αριδαίας γευτήκαμε το πρώτο μέλι του ΔΙΕΚ Αριδαίας, ως συστατικό υγείας και απόλαυσης σε εδέσματα που επιμελούνται οι Chef μας και οι Αρτοζαχαροπλάστες μας!

Σε μια εκδήλωση του Τμήματος Μελισσοκομίας με θέμα: «Η Βαρροϊκή Ακαρίαση των μελισσών και η αντιμετώπιση της» είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε από τι κινδυνεύουν τα μελίσσια και στο τέλος να εισέλθουμε στον μαγικό κόσμο του μελιού ως τροφή και συστατικό σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Η Βαρροϊκή Ακαρίαση είναι σοβαρός εχθρός των μελισσών και οφείλεται στο άκαρι Varroa destructor Anderson & Trueman (Άκαρι:Varroidae), το οποίο παρασιτεί στις ενήλικες μέλισσες και το γόνο. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ήταν σχεδόν άγνωστο, σήμερα όμως, αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της μελισσοκομίας όλου του κόσμου.

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα στους επαγγελματίες και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους να ενημερωθούν για τη βιολογία και τους συμβατικούς και τους βιολογικούς τρόπους καταπολέμησης του σοβαρού αυτού εχθρού της μέλισσας, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες επεμβάσεις και η επιβάρυνση του μελιού με επικίνδυνα χημικά υπολείμματα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικοί Μελισσοκομίας» του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας. 

























1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News