Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι 18ρηδες πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση;

Διαβάστε λεπτομέρειες

Φορολογική δήλωση ξεχωριστή από τους γονείς τους θα πρέπει να υποβάλουν φέτος οι νέοι και οι νέες που έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2017, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Για παράδειγμα, ξεχωριστή φορολογική δήλωση πρέπει να υποβάλει ένας 18άρης, ο οποίος μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά έχουν πιστωθεί στο όνομά του τόκοι καταθέσεων ακόμη και του ενός ευρώ.

Επιπλέον, ένας νέος ή μία νέα που συμπλήρωσε τα 18 έτη ηλικίας εντός του προηγούμενου έτους υποχρεούται φέτος να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση, εφόσον:

Δεν συγκατοικεί στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του, αλλά διαμένει σε κτίσμα στο οποίο κατέχει έστω και ένα μικρό ποσοστό πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή σε κτίσμα το οποίο του παραχωρήθηκε δωρεάν από τους γονείς του ή από κάποιον φίλο του.

Έχει στο όνομά του οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο που λαμβάνει υπόψη ως τεκμήριο διαβίωσης (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφος κ.λπ.).

Απέκτησε εντός του 2017 οποιασδήποτε άλλης μορφής εισόδημα (π.χ. από μισθούς, επιδόματα, ενοίκια, αγροτικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπεραξίες από μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.).

Ίδρυσε εντός του 2017 οποιαδήποτε επιχείρηση στο όνομά του.

Προχώρησε εντός του 2017 σε έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος.

Είναι έγγαμος ή έγγαμη τη στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Οι μόνοι νέοι οι οποίοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2017 και δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φέτος δήλωση φορολογίας εισοδήματος, είναι όσοι πέρυσι δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.λπ.), εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων, ή εφόσον είναι φοιτητές και λόγω σπουδών διαμένουν με ενοίκιο σε άλλη πόλη από αυτήν στην οποία ζουν οι γονείς τους.

4 σχόλια:

  1. Εδωσα στον εγγονο μου μια σοκολατα,να κανει φορολογικη;Και αλλες γραφειοκρατικες φορολογιες!Τα παιδια να τα βρειτε δουλεια πρωτα για να μπορουν να κρατησουν τα δωρα τους,αλιως βλεπω την Καλαμιτη Τζεην να τρεχει να σωζει τα ακινητα τους απο τους απο πληστηριασμους.Η χωρα του ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δίνω στον γιο μου που τελείωσε ένα ΑΕΙ, έχει μεταπτυχιακό, γνωρίζει Αγγλικά άριστα, έχει πτυχίο στους υπολογιστές και είναι χωρίς δουλειά παρά το γεγονός ότι στέλνει βιογραφικά αβέρτα,δίνω 300 ευρώ τον μήνα Θα κάνει δήλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα ταξιδάκι για αναζήτηση δουλειάς στη Σουηδία (π.χ.) στοιχίζει περίπου 300-400 ευρώ....όσα δίνει κάποιος τεμπέλης για τσιγάρα το χρόνο....αποφασίζεις και επιλέγεις...
    η χώρα του...για όλα φταίνε οι άλλοι...ποτέ εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ;!ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ,ΘΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΓΑΝΤΙ.ΦΑΓΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ,ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;!ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News