Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Θ. Τζάκρη: «Οι θυσίες των Ελλήνων επιτέλους πιάνουν τόπο, η αισιοδοξία επιστρέφει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ομιλία της η κ. Τζάκρη τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας μας σε μια νέα περίοδο άρσης των αβεβαιοτήτων και μακράς οικονομικής σταθερότητας

Στη Βουλή, ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2018, μίλησε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Στην ομιλία της η κ. Τζάκρη τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας μας σε μια νέα περίοδο άρσης των αβεβαιοτήτων και μακράς οικονομικής σταθερότητας.

Στη συνέχεια η βουλευτής αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας: «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το κοινωνικό μέρισμα ύψους 727 εκ ευρώ που διανεμήθηκε ήδη φέτος από την κυβέρνηση. Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει περίπου το 1/3 του ελληνικού λαού, η μέση ενίσχυση είναι άνω των 500 ευρώ και προέκυψε από την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ και από τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα που διαπραγματεύτηκε και πέτυχε για το 2017 αυτή η κυβέρνηση. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα λάβουν 55.000 άνεργοι νέοι ως 24 ετών. Επίσης στον προϋπολογισμό του 2018 έχει εγγραφεί κονδύλι της τάξης των 700 εκ ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης με στόχο την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων και την μείωση της παιδικής φτώχειας».

Όσον αφορά στα ζητήματα της πορείας της οικονομίας, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε: «Κι ενώ για φέτος αναθεωρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στο 1,6% από 1,8%, για το 2018 προβλέπεται ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82 % του ΑΕΠ (αν και ο στόχος του μνημονίου είναι 3,5%) ώστε να προκύψει υπερπλεόνασμα 600 εκ ευρώ τουλάχιστον για παροχές μερισμάτων. Στον νέο προϋπολογισμό οι μακροοικονομικοί δείκτες ανακάμπτουν, η ανεργία οδεύει μειούμενη, οι προβλέψεις για αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και των εξαγωγών είναι θετικές, οι συντελεστές παραγωγής είναι προσιτοί και η χώρα καθίσταται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Συντρέχουν ως εκ τούτου για πρώτη φορά οι δυναμικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν οι τρείς βασικοί πυλώνες της οικονομίας που συμβάλλουν στην αύξηση του πλούτου στη χώρα: οι επενδύσεις, οι εξαγωγές και η κατανάλωση» ανέφερε η βουλευτής.

«Για εμάς, βέβαια, το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας να αποκτήσει κοινωνικό αντίκρισμα, να μεταφραστεί δηλαδή σε νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα αξιοπρεπούς και σταθερής εργασίας. Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα όμως μπορούμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις παραγωγικές επενδύσεις, με στόχο να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και να πολλαπλασιάσουμε τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα σε νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό θα το κάνουμε σε αγαστή συνεργασία με την κοινωνία. Θα αξιοποιήσουμε τα δικά της προτάγματα, τις δικές της προτεραιότητες, όπως αυτές καταγράφονται στα αναπτυξιακά συνέδρια που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα» τόνισε επίσης η κ. Τζάκρη.

Κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Μετά από 8 χρόνια μνημονίων επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα. Οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης πιάνουν τόπο. Η αισιοδοξία επιστρέφει. Η χώρα απελευθερώνεται από την πολιτική της τρόικα και επανακτά τον έλεγχο της μοίρας της. Αυτό σε καμιά των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι μετά το καλοκαίρι του 2018 θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Ούτε σημαίνει ότι θα επανέλθουμε στην πριν από το 2010 κατάσταση. Η οικονομία μας δεν πρέπει επ’ ουδενί να διολισθήσει πάλι σε δημοσιονομική κρίση. Σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη δημοσιονομική ευχέρεια να αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες της οικονομίας με κοινωνικό πρόσημο και να χαράσσει μια περισσότερο ανεξάρτητη πολιτική με στόχο τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και την βελτίωση του κοινωνικού κράτους. Σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο απαλλαγμένο από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Οφείλουμε σήμερα όλοι να ομολογήσουμε ότι βιώνουμε για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, με διόρθωση των μακροοικονομικών ισορροπιών, θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την επόμενη χρονιά, προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των ευάλωτων κοινωνικών τάξεων, προϋποθέσεις ενθαρρυντικές για νέα επενδυτικά κεφάλαια και αγορές. Στόχος μας πρέπει να είναι να μετασχηματίσουμε το αφήγημα της επόμενης μέρας των μνημονίων σε μια πραγματικότητα που οριοθετείται από το θετικό πρόσημο μιας δίκαιης, για πρώτη φορά, ανάπτυξης, το προϊόν της οποίας θα το απολαμβάνουν όλοι, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και όχι προνομιακές μειοψηφίες. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης και αυτό θα κάνουμε πράξη έστω και αν περάσουμε από αρκετές συμπληγάδες και δυσκολίες. Δεν θα σταματήσουμε πουθενά μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας».

6 σχόλια:

  1. 6ΟΟ χρόνια Νεα Δημοκρατία και Πασοκ είχαμε...αυτοι μας φταίνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΑ 600 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΘΟΔΩΡΑ ΜΕΣΑ ΞΥΠΝΙΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    2. ε αυτό λέμε...βάλε στο πάγο πασοκ και Νεα Δημοκρατία και μετά αρχίζει η σοβαρή συζήτηση για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης...

      Διαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ άλλα 20 χρόνια κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνεις φίλε. Άλλα ...21 χρόνια. Με τέτοια λαοπρόβλητη, αγαπητή, συνεπέστατη κυβέρνηση λίγα είναι τα 20 που λες.

      Διαγραφή
  3. Μετά από 8 χρόνια μνημονίων επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα... έγραψε η κυρία αφού πρώτα υπέγραψε 4 μνημόνια

    Πόσο σανό άραγε έχουν ακόμα στις αποθήκες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News