Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τζανακόπουλος για άδεια Κουφοντίνα: «Η λογική "Αλκατράζ" έχει αποτύχει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως σε μια δημοκρατία οι τιμωρίες δεν μπορούν να είναι εκδικητικές

Την απόφαση να δοθεί άδεια στον Δημήτρης Κουφοντίνα υπερασπίστηκε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως σε μια δημοκρατία οι τιμωρίες δεν μπορούν να είναι εκδικητικές.

Στην συνέντευξή του στον Real Fm, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η λογική της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας. Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’. Η ‘λογική Αλκατράζ’ έχει αποτύχει«.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «καθοδηγεί» μια «επιχείρηση κατατρομοκράτησης» και είπε χαρακτηριστικά: «Όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό, ο οποίος επιχειρείται να προκληθεί και ο οποίος δεν βοηθά στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης, την οποία καθοδηγεί η Νέα Δημοκρατία, πολιτικά δημιουργεί ένα κλίμα που νομιμοποιεί καταστάσεις αυτοδικίας που δεν τιμούν τη δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας –καταστάσεις τις οποίες θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω».

«Fake news» τα όσα λέγονται για τον Νόμο Παρασκευόπουλου

Μίλησε για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», που έχουν διαψευστεί, καθώς, όπως αποδείχθηκε, ούτε ο Γεωργιανός που έκανε επιθέσεις με ηλεκτρικό σίδερο σε γυναίκες, ούτε οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου και της εφοριακού σχετίζονται με τον νόμο Παρασκευόπουλου, όπως κάποιοι είχαν σπεύσει να διαδώσουν.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή για τραπεζικούς λογαριασμούς, σε διάφορες χώρες, του Σπύρου Σημίτη (αδελφού του Κώστα Σημίτη) και άλλων προσώπων του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Η δικαιοσύνη οφείλει να ελέγχει εξονυχιστικά κάθε καταγγελία και κάθε πληροφορία η οποία έρχεται υπόψη της, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά, οποιαδήποτε γκρίζα ζώνη σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών ή άλλων προσώπων σε παράνομες πράξεις».

3 σχόλια:

  1. ANTE ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΒΡΩΜΙΑΡΗ. ΔΩΣΤΕ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΣΟΥ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ. ΚΟΛΟΠΑΙΔΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν βγήκε με την λογική του Αλκατράζ, αλλά με την δική σας, στειλατε τον γιο του Βούτση να τον υποδεχθεί έξω απο τον Κορυδαλλό?
    Τον γιο του υπουργού σας που κατηγορήθηκε για ληστεία για συμμετοχή στους πυρήνες της φωτιάς και είναι εξω επειδή είναι γιος υπουργού?

    Τι θέλετε να οργανώσουν μαζί την αλλη βδομάδα που ειναι το πολυτεχνείο?
    Η προετοιμάζεται το έδαφος βγάζοντας όσους μπορείτε για να οργανώνεται μελλοντικές πορείες κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατηγορήθηκαν απλά. καταδικαστηκε για ένοπλη ληστεία αλλά πώς γίνεται ρε παιδί μου και τώρα είναι έξω, ε; Να μην ξεχάσω και την χειροβομβίδα που είχε μαζί του αλλά δεν ήξερε ο καημένος πως βρέθηκε στην τσάντα του.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News