Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Αντιπλημμυρική θωράκιση της Αριδαίας - Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού στην ανατολική πλευρά της πόλης

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.


Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

19 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν θελουν δεντρα στα ποταμια ας πανε στην ζουγκλα με τον ταρζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιός τολμά τα κόψει δέντρο χωρίς άδεια ?γνωρίζεις τέτοια περίπτωση και δεν την καταγγέλεις?

      Διαγραφή
  3. αυτη που ευχηθηκε να πεσουν τα δεντρα στο κεφαλι των εργατων να κοιταχτει στον καθρεφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ARIDAIANEWS ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ Η ΑΜΠΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει τετοιο βιντεο;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. ki egw to eida omws prepei na to katebase meta.

      Διαγραφή
    3. Ντροπή της. Ειδα το βίντεο και ντράπηκα για λογαριασμό της. . Θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό που ξεστόμισε.

      Διαγραφή
    4. τωρα κουφαθικα, αληθια ειπε τετοιο πραγμα;

      Διαγραφή
  5. "ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ". ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ. ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει η αμπαρη θ έκανε ένα ερώτημα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν θα έγραφε για δικαιοσύνη λες και έγινε κάτι κακό. 20 χρόνια είχε να καθαριστεί το ποτάμι και ο μόνος που το έκανε ειναι ο Μπινος. Έχει κότσια. Στην πολιτική χρειάζεται τόλμη για να γίνουν πράγματα. Αλλιώς ακούς την κάθε συριζεα οικολόγο και δεν κανείς τίποτα. Ας κοιτάξει τον επικεφαλή της που με τις ψήφους του στην Βουλή έχει δεσμεύσει όλες τις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΥΔΡΑΙΑ. ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΊ ΑΥΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. Η ΥΔΡΑΙΑ ΩΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ..... ΑΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΚΡΑΖΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;;; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΑΦΗΝΟΝΤΑς ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ,.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενημερωτικά πάντως,απαγορεύεται η κοπή οποιουδήπτε δέντρου χωρίς άδεια απ τις εισαγγελικές αρχές.Πολλοί δεν το γνωρίζουν ίσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ξύλα Ποιος θα τα πάρει ας τα δώσουν στο
    Κοινωνικό παντοπωλείο να βοηθήσουν κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητό Aridaia News ενημερώνομαι χρόνια από
    εσάς έχω παρατηρήσει όταν υπάρχουν
    Θέματα για Αρχάγγελο περικλεια Λαγκαδια έχετε μεγάλη απήχηση τα σχόλια είναι πάρα πολλά για τα υπόλοιπα ελάχιστα ώς
    Κανένα φιλικούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρμόδια Υπηρεσία για το ποτάμι : Περιφερειακή Ενότητα
    Αρμόδια Υπηρεσία για κοπή δέντρων : Διεύθυνση Δασών μετά από εισήγηση του τοπικού Δασαρχείου
    Αν δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές άδειες τότε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη.
    Το πρόβλημα πάντως δεν ήταν τα δέντρα αλλά οι κορμοί και τα κλαδιά που ήταν εντός της κοίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν έχει άδεια για κοπή κλαδιών πώς κόβεις δέντρα; Μας δουλευετε ψιλό γαζί. Οπώς θέλετε τα βαφτίζεται. Να πάει ο δήμαρχος να φωτογραφηθεί δίπλα στους κομμένους κορμούς να δούμε άν είναι εντός της κοίτης ή δέκα μέτρα παρα πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δασαρχείο Αριδαίας, είσαι και συ υπεύθυνο για τυχόν καταστροφή του περιβάλλοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News