Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πρωτοετής φοιτήτρια... ετών 48: Η μητέρα τριών παιδιών από την Αριδαία που δίνει ένα δυνατό μάθημα ζωής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάθημα ζωής: Μητέρα, σύζυγος, ελεύθερη επαγγελματίας και πρωτοετής φοιτήτρια στο ΠΑΜΑΚ

Την παράσταση έκλεψε στην σημερινή υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μία μητέρα τριών παιδιών ετών... 48, η οποία μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφερε και πέρασε στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν αργά να εκπληρώσεις το όνειρο σου.

Η Κατερίνα Σαμάντη με καταγωγή από την Αριδαία -όπου και σπούδαζε στο εσπερινό ΕΠΑΛ της περιοχής-, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών, δήλωσε στη ThessNews ότι η επίτευξη της εισαγωγής της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ήταν ένα απωθημένο, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Βεβαίως, κάθε επιτυχία, φέρει επιπτώσεις, κοινωνικές και... προσωπικές.
.  

«Ξεκίνησα την φοίτηση μου στο εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αριδαία και ήθελα να βγάλω το Λύκειο. Μετέπειτα όμως, ήθελα κάτι παραπάνω, περισσότερη μόρφωση ώστε να ανταπεξέλθω καλύτερα στην καθημερινότητα μου. Οπότε, έθεσα στόχο να περάσω στο ΠΑΜΑΚ, στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής», επισήμανε η 48χρονη μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 32, 23 και εννέα ετών, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της έγινε με φόβο στην αρχή, αλλά με θάρρος μετέπειτα.

Μεταμεσονύκτιο… διάβασμα

Όσο για το κόστος της επιτυχίας της, η Κατερίνα Σαμάντη εξήγησε ότι υπήρχαν και αρνητικές επιπτώσεις, καθώς λόγω του βεβαρημένου προγράμματος -ούσα ελεύθερη επαγγελματίας, σύζυγος αλλά και μητέρα τριών παιδιών-, η μόνη ώρα που μπορούσε να διαβάσει με την ησυχία της, ήταν μετά τα μεσάνυχτα.

«Έκανα πολλά ξενύχτια, όμως αυτό μου έδωσε χαρά, είχε θετική επίπτωση στην ψυχολογία μου ωστόσο. Νομίζω ότι τώρα το χαίρεται και η οικογένεια μου, είναι περήφανα τα παιδιά μου για εμένα. Αντιμετωπίζω καλύτερα τα προβλήματα μου", σημειώνει η πρωτοετής φοιτήτρια, ενώ προσθέτει πως οι σπουδές της θα γίνουν παράλληλα με την δουλειά της και, μόλις τελειώσει τις σπουδές της... «έχει ο Θεός».

---
Πηγή: thessnews.gr

1 σχόλιο:

  1. συγχαρητήρια. Και παιδιά και δουλειά και γράμματα.Όποιος θέλει: μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News