Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγή: Κόκορας με χυλοπίτες στην γάστρα! - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Διαβάστε λεπτομέρειες

Κόκορας με χυλοπίτες στην γάστρα!


Υλικά

1 κόκορας 2 κιλά περίπου
500γρ χυλοπίτες
300γρ σάλτσα ντομάτας
100γρ καρότο κομμένο σε κυβακια
100γρ κλωνάρια από σέλινο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ λίτρο ζωμός μοσχαρίσιος
2 φύλλα δάφνης
Λίγα κομμάτια γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλας
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
100γρ ελαιόλαδο
50γρ βούτυρο αγελάδος
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον κόκορα σε 4 κομμάτια τον αλατίζουμε, τον αλείφουμε με ελαιόλαδο και τον περνάμε από ένα ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές και τα τοποθετούμε σε μια γάστρα.

Για την σάλτσα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι ,το καρότο ,το σέλινο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, βράζουμε για 2 λεπτά και βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό και όλα τα μυρωδικά μας . Βράζουμε για λίγα λεπτά αλατίζουμε και τοποθετούμε και την σάλτσα στην γάστρα.

Ψήνουμε στους 160 για 45 λεπτά! Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά και στο τέλος βάζουμε την σάλτσα και τον κόκορα σε μια κατσαρόλα.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα τραβάμε από την φωτιά και βάζουμε 2 μικρά κομμάτια κρύο βούτυρο αγελάδος το ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News