Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εντοπίστηκαν έξι επιζώντες στο ξενοδοχείο στην Ιταλία

Πρόκειται για 3 άνδρες και τρεις γυναίκες

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τεράστιους όγκους χιονού στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Φαρίντολα. Οι πυροσβέστες μαζί με τους διασώστες είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους γιατί οι έξι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι! Η πρώτη επαφή μαζί τους έγινε στις 12 ώρα Ελλάδος!

Πρόκειται για 3 άνδρες και τρεις γυναίκες. Ζητήθηκε η βοήθεια ελικοπτέρων από την πόλη της Πεσκάρα, τα οποία μεταφέρουν και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς αυτοί οι έξι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και σχεδόν 48 ώρες παγιδευμένοι μέσα στο χιόνι.

Ζωντανοί από τα συντρίμμια του ξενοδοεχείου έχουν ανασυρθεί δυο άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και 4 νεκροί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο διασωθέντων, μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες, ένας εξ αυτών πρώην δήμαρχος της περιοχής, είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News