Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τα 5 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε;

Eίναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των Ελλήνων, ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Tα μακαρόνια είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, είναι μέρος της μεσογειακής μας διατροφής και μια εύκολη λύση αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γεύμα που μπορούμε να παρασκευάσουμε γρήγορα και να μας εγγυηθεί ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας.

Οι chefs αγαπούν τις μακαρονάδες και οι συνδυασμοί υλικών που μπορούν να τα συνοδεύσουν είναι πλέον αμέτρητοι. Τα μακαρόνια έχουν την δική τους τέχνη τόσο στην παρασκευή, όσο και στο βράσιμο και στο σερβίρισμά τους. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε;

1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή: Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Όταν βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο νερό τότε αυτά πολύ πιθανόν είναι να λασπώσουν πολύ γρήγορα.

2) Ακολουθείς τυφλά τις οδηγίες: Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε τυφλά τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Ο food editor Sherry Rujikarn συμβουλεύει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν τα μαγειρεύουμε. «Μην σταματάς να τα βράζεις επειδή η συσκευασία λέει ότι πρέπει να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Δοκίμασέ τα κι αν χρειαστεί να βράσουν περισσότερο, δώσε χρόνo». 

3) Ξεχνάς να τα ανακατέψεις: Μην ξεχνάς να ανακατεύεις τα μακαρόνια όταν βράζουν. Πολλές φορές το παραλείπουμε αλλά αυτό είναι ένα από τα μυστικά για να μην λασπώσουν και να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

4) Ξεπλένεις τα μακαρόνια: Είναι και αυτό ένα από τα πολύ συνηθισμένα λάθη στην παρασκευή των μακαρονιών. Δεν χρειάζεται να κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα. Μην ξεβγάζεις τα μακαρόνια με νερό λοιπόν. Απλά στράγγιξέ τα και πρόσθεσε σάλτσα και τυρί.

5) Δεν βάζεις αλάτι: Αν διαβάσεις τις οδηγίες για την βράση των μακαρονιών, στο πίσω μέρος της συσκευασίας, αναγράφεται ότι χρειάζονται αλάτι. Είτε επειδή θεωρείς πιο υγιεινό να μην προθέσεις αλάτι είτε από τεμπελιά, παραλείπεις αυτό το βήμα που όμως είναι πολύ σημαντικό για την νοστιμιά τους.

---
Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News