Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα ανήγγειλε η Θ. Τζάκρη

Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ

Την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πέλλα ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Το Πάρκο θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη περιοχή 2.000 στρεμμάτων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή της Σκύδρας και στοχεύει στη στήριξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς αγροτικής μεταποιητικής επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Οι υποδομές του Πάρκου θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις. Αρχικά θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 με 100 επιχειρήσεις ενώ στη δεύτερη φάση μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.

Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται να δημιουργήσει 100 περίπου θέσεις εργασίας στη διετή φάση κατασκευής και 400 περίπου θέσεις εργασίας σε βάθος μιας δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας. Τα έργα περιλαμβάνουν πολεοδόμηση της περιοχής, κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, δικτύου ομβρίων υδάτων και μονάδα καθαρισμού αποβλήτων, έργα σύνδεσης με την μέση τάση ηλεκτρικού δικτύου και δίκτυο οπτικών ινών. Εξετάζεται επίσης η σκοπιμότητα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μέσω σταθμού εγκατάστασης CNG. Στόχος είναι η λειτουργία του Πάρκου να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σε δηλώσεις της η κα Τζάκρη επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση μας έχει ως βασική προτεραιότητα την προσέλκυση και τη διευκόλυνση επενδύσεων, ιδίως αυτών που αξιοποιούν τα συγκριτικά παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και έχουν καινοτόμο, εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό. Το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα θα είναι ένας οργανωμένος υποδοχέας τέτοιων επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, προς όφελος της τοπικής αλλά και ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Για την αποτελεσματική στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση συνολικά δεσμευόμαστε για την προώθηση μέτρων μείωσης της γραφειοκρατίας και επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης εγκατάστασης και λειτουργίας».

23 σχόλια:

  1. Ντόρκα ζής; εσύ μας οδηγείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα στα μπλοκα ελα στα μπλοκα οοεεοοοεεεεεεε

      Διαγραφή
    2. Φύγατε ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ χαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Καινουργιες ΒΙΠΕ με ολες τις υποδομες ( πεταγμενα λεφτα) χωρις βιομηχανιες μεσα; Πολυ το παλιο ΠΑΣΟΚ θυμαται η κυρια.Τοσο καταλαβαινει τα προβληματα του Νομου και των αγροτων, μεγαλοφανφαρα που στοιχιζει και θα πεταξουμε παλι λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΓΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΦΟΥΓΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bgeste exo oloi oi bouleutes sta mploka sas perimenoume pos kai poss PRODOTES OLOIII....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ..ΧΑ..ΕΧΟΥΝ ΑΡΧ....ΤΑ ΠΡΟΓΟΥΛΙΑ, ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

      Διαγραφή
  5. ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ!!!! ΕΛΑ ΣΤΑΜΠΛΟΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ... ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!!! ΠΑΡΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι αλλοι ναρθουν, αυτοι που μοιραζαν ξενα λεφτα, απ την νουδουλα ενοω, φτυσιμο ολοι τους

      Διαγραφή
    2. Αντε, και του χρόνου, τωρα ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. βρε τα φουγαρα μας.. το μεγαλυτερο ανεκδοτο.. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.. ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε φιλε μας μοιραζουν καθρεπτακια, αλλωστε καταλαβαν οτι απευθηνοντε σε ιθαγενεις

      Διαγραφή
  7. Ti egine re paidia meta tis ekloges i thodora diakopes itan kai gurise twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΟΡΚΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.. ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΤΕ!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ... ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους κάτι να γίνει σ' αυτόν τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eδω καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν .....! Τι να πει κανείς με την κοροιδία των πολιτικών! Βρε το ΣΥΡΙΖΑ και την Θεοδώρα ! Βρε τι πάθαμε μ΄αυτούς ! Να γελάς ? Να κλαίς ? Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ! Κάτι πρέπει να γίνει μήπως ? Τι λέτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙ ΨΗΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!!!!!ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΗ ΜΙΣΘΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια το περιμένουμε στην περιοχή μας αυτό το έργο. Αν είχε προχωρήσει η κατασκευή του πριν από 20 χρόνια η περιοχή μας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Και τώρα δεν είναι αργά. Μακάρι να μπορέσει να το κάνει. Δουλειές θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντόρκα ας τους να λένε. Ζηλευουνε. Ντόρκα εσυ τη δουλειασου χόντο/σέντερ αρμάνι βερσάτζε νιού/ντέη κ.λ.π σε θελουμε μοντέλο. Ασε τους αγροτες στο κοσμοτους. Οταν ερθουν οι εκλογες πάλι θα μας φερεις βολτα ολους εμας τους αγραμματους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η σκυδρα το εχει αναγκη αυτο το εργο θα δωσει δουλειες σε κοσμο και οπως και να εχεις μην κατακρινουμε μονο οτι και αν εχει κανει αυτη η κυρια οι πολιτες την εχουνε κρινει τοσες φορες και φαινεται οτι την θελουν τωρα αν εμεις εχουμε κομπλεξ που δν μπορουμε να την φτασουμε ειναι αλλο.Ας μαθουμε σε αυτο τον νομο να ειμαστε εξωστρεφεις και οχι μιζεροι αυτο φταιει και δν παμε μπροστα ως νομος και αλλοι προοδευουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου κούκλα μου, με τα έλεγα σου και τις ιδεες σου! Και για τους τεμπελχανάδες που ξεροστάλιασαν στα μπλόκα, ΞΙΔΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου, κούκλα μου, βάζεις την Πέλλα πάνω απ´ όλους και όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News