Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας αποδέχεται όλες τις προτάσεις των δανειστών

Η επιστολή του κ Τσίπρα λέει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: μια ειδική έκπτωση 30% για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις από τους πιστωτές, οι οποίες ήταν πάνω στο τραπέζι το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιδιώκοντας μονάχα κάποιες μικρές αλλαγές.. Ολα αυτά σύμφωνα με την επιστολή που δημοσίευσε ο Πίτερ Σπίγκελ, την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης στους δανειστές.

O Guardian επιβεβαιώνει πως η νέα πρόταση που εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση που αποκαλύπτουν οι Financial Times, μέσω της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή των δύο σελίδων, στάλθηκε στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αυτή την ώρα επεξεργάζεται κατόπιν αιτήματος για ένα νέο πακέτο διάσωσης ύψους 29,1 δις ευρώ» Η επιστολή του κ Τσίπρα λέει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: μια ειδική έκπτωση 30% για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ Τσίπρας ζητά αλλαγές. Θέλει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια να μην ισχύσει άμεσα αλλά από τον Οκτώβριο. Ζητεί, επίσης, το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί από το Δεκέμβριο του 2019 αλλά πιο σταδιακά από τους πιστωτές.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη συμφωνία αυτή με την επιφύλαξη των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο της επέκτασης του λήγει [διάσωσης] πρόγραμμα και τη νέα [τρίτο] σύμβαση δανείου για το οποίο η αίτηση υποβλήθηκε σήμερα , Τρίτη 30 του Ιούνη, 2015, "ο κ Τσίπρας, έγραψε. Και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη συμφωνία διατηρώντας την επιφύλαξη για τυχόν τροποποιήσεις, προσθήκες ή διευκρινήσεις, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος διάσωσης και της νέας δανειακής σύμβασης, η αίτηση της οποίας υποβλήθηκε» υπογραμμίζει ο Τσίπρας.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΦΑΚΗ ΤΖΑΚΡΗ ΣΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΩΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ 5 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ.. ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΑΠΟΔΗΧΤΕΙΚΑΤΕ.ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ο τίτλος του θέματος σκοτώνει την ουσία.
    Μετά την υπογράμμιση στο κείμενο συνεχίζει η επιστολή του πρωθυπουργού ότι είναι αποδεκτή η συμφωνία με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση σε αυτήν την επιστολή αλλά σαν μέρος της αποδοχής συζήτησης για την βιωσιμότητα του χρέους και με την απομάκρυνση του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News