Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ντροπή και οργή: Αποφάσισαν νύχτα να πληρώσουν το 1/3 των συνταξιούχων - Ουρές... "αξιοπρέπειας" στις τράπεζες

Είναι οργή αυτό. Και ντροπή για αυτό που τους αναγκάζουν να ζουν

Capital Control. Κλειστές τράπεζες. Χρεοκοπία. Αγωνία; Ναι. Αλλά και ντροπή για την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες συνταξιούχοι, εκατοντάδες μεγάλοι άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Αξιοπρέπεια. Πολυ «φορεμένη» λέξη από τον Ιανουάριο και μετά. Τόσο που κοντεύει να χάσει την έννοιά της.

Αξιοπρέπεια είναι οι ουρές έξω από τις τράπεζες, από τα μεσάνυχτα, μεγάλων ανθρώπων που θέλουν να πάρουν 120 ευρώ για να ζήσουν μέχρι την άλλη Τρίτη; Όχι. Δεν είναι. Συγγνώμη.

Είναι οργή αυτό. Και ντροπή για αυτό που τους αναγκάζουν να ζουν.

Οι εικόνες έξω από τις Τράπεζες είναι αντιπροσωπευτικές. Άνθρωποι ηλικιωμένοι στήθηκαν από τα μεσάνυχτα έξω από το υποκατάστημα για να είναι οι πρώτοι που θα μπουν να πάρουν τα χρήματά τους. Υπερβολικό; Ίσως. Αλλά με τις τράπεζες κλειστές ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Μόνο που η κυβέρνηση τους επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη: αποφάσισαν αργά τη νύχτα να δοθούν οι συντάξεις σε όσους δεν έχουν κάρτα ανάληψης ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ. Και σήμερα, θα πληρωθούν όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από το Α έως το Ι!

Αύριο Πέμπτη θα πάρουν χρήματα όσοι δεν έχουν κάρτα και τα επίθετά τους ξεκινούν από τα γράμματα από το Κ ως το Μ και την Παρασκευή όσοι έχουν επίθετο που ξεκινάει από το Ν και ως το Ω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα δεχθεί σειρά προτεραιότητας και όχι αλφαβητική σειρά. Δηλαδή όσοι δεν έχουν κάρτα μπορούν άσχετα από το πρώτο γράμμα του ονόματός τους να πάνε στα υποκαταστήματα και να κάνουν ανάληψη.

Για όσους πήγαν σήμερα από τη νύχτα και στήθηκαν σε μία ουρά, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι μπήκε αλφαβητική σειρά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Αρχικά, λένε άτυπα οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων θα δοθεί προτεραιότητα από το Α ως το Ι και στη συνέχεια ίσως εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι.

Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Από τις τράπεζες υπενθυμίζεται πως:

Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού € 120, εφόσον το επιθυμούν. Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.

---
Πηγή: newsit.gr

15 σχόλια:

  1. ntroph pou tha peis esu to nai alla pou na antistatheis xexasa mono dexia pas esy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανε τραβα φωτογραφια στον οαεδ κ στα συσυτια αν σας παιρνει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποδουλα οντα.προσπαθητε να τρομαξετε τον απλο πολιτη ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαφειάδη ντροπή σου ρε κοπρόσκυλο πόυ γράφεται τέτοια πράματα ...Αλλά για εσάς ξέρουμε η νέα δημοκρατία να είναι καλά και στην εξουσία για να βολεύεται τα πράγματα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ntropisa pou pigate kai psifisate ton tsipra.....milate kai apo pano.....afta ta xalia 8a vlepete ka8e mera....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επιβαλανε αυτα τα πραγματα για τις τραπεζες οι γερμανοτσολιαδες για να γυρουν τον κοσμο να ψηφησει ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο ιδιος συνταξιουχος που θα παιρνει 380 ευρω συνταξη σε λιγουσ μηνες τοτε να δεις ταλαιπωρια που δεν θα φτανουν για τιποτα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να φύγει η πιο γελοία κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. erxontai h ekloges....erxetai kai o emfilios polemos magkes gemiste ta ta sakidia s kai na na eiste etoimh gia to shma....pou 8a parete.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαστε βλακωδώς επικίνδυνοι
    Και οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τούς.
    Κράζετε τα κανάλια ότι κάνουν προβοκάτσια, αλλά δεν βλέπετε τι γίνεται έξω.
    Η αγορά στερεύει
    Οι ουρές είναι ατελείωτες στις τράπεζες από γερόντια και από νυκοκοιραιους πού τους κάνατε ζητιάνους.
    Σαν δε ντρέπεστε και είχατε - έχετε το θράσος να βάζετε πλακάτ και επαναστατικά τραγούδια στα γραφεία σας στην Έδεσσα και απέναντι ο κόσμος πού καθόταν στην ουρά μέσα στη βροχή περιμένοντας να βγάλει λεφτά σάς έβριζε.
    Θα φάτε ξύλο και ξύλο και θα έχουν πολύ δίκιο.
    Σύριζα
    Ποίο βλάκας πεθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από τον άρη ήρθες εσύ που μιλάς για ζητιάνους στις τράπεζες. Όταν λιποθυμήσει το επόμενο παιδάκι στο σχολείο που δουλεύω από ασιτία θα σε φωνάξω να του δόσεις ελεημοσύνη γιατί εσύ με τις βλακείες που λες θα το έχεις κάνει πραγματικό ζητιάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχει δικιο ο 2:04
    Γιναμε ζητιανοι για τα χρηματα και την επιβιωση μας.
    4 μερες βγαζω 50αρικα για να πληρώσω αύριο την ασφάλεια του αυτοκινήτου μού.
    Είδα γιαγιά το πρωί να παρακαλάει να τής δώσουν όλη την σύνταξη, γιατί δεν έφταναν για τα φάρμακά και να ζήσει.
    Τι θα κάνει ο τσιπρεξ για αυτά?
    Θα εγγυηθεί προσωπικά στην ασφάλεια μού?
    Θα δώσει φάρμακα στην γιαγιά και στον καθένα?
    Μόνο ψυχοφάρμακα ξέρει να δίνει, αλλιώς τέτοια συμπεριφορά δεν εξηγείται από αυτόν την ζωή την ραχηλα και τούς άλλους ψυχακηδες του τσίρκου τού.
    Και έχει το θράσος να εγγυάται προσωπικά τι?
    Τον πολλαπλασιασμό και την αύξηση τού τίποτα?
    Αν συνεχιστεί αυτό και παίρνεις δελτίο για το σούπερ μάρκετ σαν την Βενεζουέλα τότε βγες και εσύ και οι όμοιοι σού Τσε Γκεβάρα τού καναπέ.
    Λαμογια και βολεμένοι κάνετε τάχα ρήξη.
    Εξαθλιωσατε τον κοσμάκη.
    Κλείσατε τις τράπεζες και τα ρίχνετε στην Ευρώπη
    Αλλά έχετε τρόπο να ανοίξουν.
    Έχετε τον γιο του βουτση πού ξέρει από απαλλοτριώσεις και να ανοίγει τράπεζες.
    Και πού σαι
    Προτιμώ τα συσσίτια απ το καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News