Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Sex με περίοδο: Πιθανότητες εγκυμοσύνης

Μπορεί πράγματι να συμβεί; Τι απαντούν οι ειδικοί;

Θεωρητικά, οι γυναίκες δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη για ερωτικές περιπτύξεις τις ημέρες της περιόδου τους, δεδομένου ότι οι ορμονικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά το διάστημα αυτό δεν ευνοούν την ερωτική επιθυμία.

Παρ' όλα αυτά, είναι πιθανό η γυναίκα να έχει διάθεση για σεξ και μπορεί ελεύθερα να προχωρήσει σε ερωτικές επαφές με το σύντροφό της, καθώς οι ειδικοί δεν τον απαγορεύουν.

Μια συχνή απορία είναι αν οι σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη.

Μπορεί πράγματι να συμβεί; Τι απαντούν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση για την Εγκυμοσύνη, η εγκυμοσύνη μετά από σεξ με περίοδο είναι δυνατή, αλλά όχι ιδιαίτερα πιθανή.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για τις γυναίκες που έχουν κύκλο 28 ημέρες και άνω, καθώς το στάδιο της ωορρηξίας απέχει αρκετά από το στάδιο της έμμηνου ρύσης κι έτσι δεν μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση του ωαρίου.

Από την άλλη, για τις γυναίκες που έχουν μικρότερο κύκλο περιόδου (21-24 ημέρες) οι πιθανότητες είναι περισσότερες (αλλά όχι πολλές), δεδομένου ότι το στάδιο της ωορρηξίας επέρχεται νωρίτερα. Το σπέρμα ζει μέσα στον κόλπο από 3 έως 5 ημέρες. Εάν η σεξουαλική επαφή γίνει προς το τέλος της αιμορραγίας, ένα σπερματοζωάριο μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο κατά το χρονικό διάστημα αυτό.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News