Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δώστε μας τα φώτα σας και τον Φωτόπουλο

«Κύριοι» της διοίκησης της ΔΕΗ και των σωματείων. Έχετε μία τελευταία ελπίδα για να σώσετε την αξιοπρέπειά σας

Δώστε μας τα φώτα σας…και τον Φωτόπουλο. Εξηγήστε μας πώς τα καταφέρνετε πάντα. 

Συγχαρητήρια! 

Είσαστε εργαζόμενοι, έχετε συγκριτικά με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (για τον ιδιωτικό, ας μη το συζητήσουμε) υψηλότερες αποδοχές και πετύχατε αυξήσεις μέσω επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.
Αυτό σημαίνει, ότι μετά τη μεταξύ σας συμφωνία (μεταξύ του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστή και της κρατικοδίαιτης διοίκησης), κανείς δεν μπορεί να παρέμβει και να αναιρέσει τα υπογραφέντα. Bingo!

Παρηγορούμαι, όμως, σκεφτόμενος την έκφραση στο πρόσωπο του υπαλλήλου του υπουργείου εργασίας που θα δει τη σύμβαση, την ώρα που με περισσή χαρά την καταθέτει το τμήμα προσωπικού της ΔΕΗ. Έχουν να δούνε αύξηση αποδοχών στο υπ. Εργασίας από το 2008 και τη βλέπουν σήμερα. Η κρίση έληξε, wow, που λέει και ο ΥΠΟΙΚ (ο οποίος βέβαια, χθες, δήλωσε ότι αγνοεί το θέμα).

Το ωραίον της υποθέσεως είναι τα τροφεία. Γατάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, νομίζατε ότι θα φορολογηθεί η τίμια αύξηση των «εργαζομένων» της ΔΕΗ; Λάθος. Τα τροφεία (για να τρώνε οι νηστικοί εργαζόμενοι δηλαδή) δεν μπαίνουν στον μισθό. Δίνονται ως κουπόνι, άρα αφορολόγητα. Κάντε τον λογαριασμό 6€/ημέρα επί 250 εργάσιμες το χρόνο, ίσον 1.500€/έτος αφορολόγητα, ήτοι σαν να έπαιρναν μικτή αύξηση μισθού 2.500€/έτος. Κάντε και τον υπολογισμό: 2.500€ επί 25.000 εργαζομένους, πάνω από 60 εκατομμύρια €. Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό για τους πατρίκιους; Ελάτε, εύκολο είναι! 10 εκατομμύρια πληβείοι. Πώς κάνετε έτσι, ούτε 6 ευρώ στον καθένα μας δεν αναλογεί! Δεν το αξίζουν οι ΔΕΗτζήδες;

Η πραγματική συναλλαγή όμως είναι αλλού: Όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα έχουν παρακράτηση 2€/μήνα στο μισθό τους για να πληρωθούν τα χρέη (τα κερατιάτικα, δηλαδή) της ΓΕΝΟΠ. Οι κρουαζιέρες του Φωτόπουλου και της παρέας του, που έκαναν τη ΓΕΝΟΠ να πάρει πρόσφατα έκτακτο δάνειο 500.000€ από τη ΔΕΗ (ο ορισμός της συναλλαγής). Προτείνω για να μην επιβαρυνθούν οι τίμιοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι καταναλωτές 0,5€ στον επόμενο λογαριασμό μας υπέρ ΓΕΝΟΠ. Μαζεύονται 5 εκατομμύρια €, λύθηκε το πρόβλημα της ΓΕΝΟΠ. Δεν το αξίζουν τα παιδιά; Όπως θα πληρώσουμε και το αυξημένο χαράτσι για την καινούργια-παλιά ΕΡΤ, δεν θα το καταλάβουμε κιόλας.

ΥΓ: «Κύριοι» της διοίκησης της ΔΕΗ και των σωματείων. Έχετε μία τελευταία ελπίδα για να σώσετε την αξιοπρέπειά σας. Βγείτε και πείτε ότι το ποσόν για τα τροφεία θα το δίνετε από αύριο σε μία ΜΚΟ που φροντίζει συμπολίτες μας, οι οποίοι στα αλήθεια πεινάνε και χρειάζονται τα «τροφεία» σας.

ΥΓ2: Ζω για να δω την αντίδραση του επιβλέποντος τη ΔΕΗ υπουργείου, του λεγόμενου πολιτικού της προϊσταμένου.

--- 
Πηγή: protagon.gr

9 σχόλια:

  1. Αρνουμαι να μπω στη λογική να κατηγορώ εργαζόμενους που κερδίζουν διεκδικώντας. Ούτε θα πάρω θέση θέση αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει στη ΔΕΗ (η οποία, παρεπιπτόντως, είναι -υποτίθεται- στον έλεγχο του δημοσίου, ως μέτοχος με 51% και το 49% το έχουν Ιδιώτες μέσω μετοχοποίησης και χρηματιστηρίου. Οπότε καταλαβαίνετε ποιός έχει τον πραγματικό έλεγχο. Το καταστατικο της επιχείρησης θα σας βοηθούσε. Το δημόσιο καλύπετει τη όποια χασούρα και μπαίνει εγγυητής για τις δανειακές-επιχειρησιακές αποφάσεις των ιδιωτών μετόχων.
    Άλλο Διοίκηση επιχείρησης και άλλο εργαζόμενοι.
    Αλλά, στο επίμαχο: κερδίζουν γιατί ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ, χωρίς να "επιχειρηματολογούν" εναντίον άλλης ομάδας εργαζομένων. Και από πότε η διεκδίκηση αποτελεί μη αξιοπρέπεια;
    Και επιτέλους! Πότε θα μιλάμε, διεκδικώντας ακριβώς αξιοπρέπεια, στη βάση του κόστους διαβίωσης και του ορίου φτώχειας; Ποιοί και γιατί θα μου πουν ότι πρέπει να κόβω το λαιμό μου εγώ, επειδή αυτοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να κόψουν π.χ τις τιμές βασικών αναγκών διαβίωσης, της ενέργειας της ΔΕΗ που είναι απόφαση ΔΙοίκησης και όχι των εργαζομένων, του κόστους για την παιδεία και την ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ, και...και...Που κόβουν συντάξεις και ασκούν κοινωνική(sic) πολιτική κουνώντας μας το δάκτυλο, απειλώντας και εκβιάζοντας μονίμως και λέγοντάς μας πως πρέπει να αλλάξουμε την έννοια της αξιοπρέπειας κατά πως τους βολεύει; Την ίδια στιγμή που τα κέρδη των λίγων, σε περίοδο κρίσης υπερδιπλασιάστηκαν; Τί λέτε μωρέ; Ε όχι! Να κόψουν το λαιμό τους αυτοί που κατασκευάζουν τις κρίσεις και να βρούν λύσεις που θα έχουν συνέπειες στους ίδιους και όχι σε εμάς . Αυτοί τα δημιούργησαν, αυτοί να υποστούν και τις συνέπειες!
    Αφήστε τους εμφυλίους της λογικής "της κατσίκας του γείτονα". Να πεινάσουν και να παζαρεύουν αυτοί την αξιοπρέπειά τους για το ....καλό τους. Εγώ αρνούμαι να εξευτελίζομαι για "το καλό μου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ (ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΟΜΜΑΤΙ)
      ΤΗΣ Δ. Ε. Η.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία τα γράφεις φίλε μου και θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Η πηγή είναι το protagon.gr (Θεοδωράκης-Μπόμπολας). Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα ξεσηκωθούν και θα ζητήσουν πίσω ότι τους έκλεψαν και γιαυτό ρίχνουν λάσπη και σε ελάχιστες αυξήσεις που πετυχαίνουν οι αγώνες.

      Διαγραφή
    3. Μακροσκελείς παπαρολογίες.

      Διαγραφή
    4. κατι μας ειπες εσυ απο πανω.πρωτα πες μας ποσα περνεται,και μετα εκσπερματοσε στα ματια μας.

      Διαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα δεν πρόκειται για εργαζομένους, γιατί δεν εργάζονται. Δεύτερον προτείνεις όλοι να διεκδικήσουν αυξήσεις τη στιγμή που οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο... Είσαι βαθιά νυχτωμένος/η...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη φορά αριστερά έ?
    Να φιλοδωρησετε τον Φωτόπουλο τούς αυλικούς και λοιπούς που σας στήριξαν.
    Αλίμονο.
    Και γιατί δεν κρατάτε έστω προσωρινά λεφτά απ αυτούς αλλά κρατάτε τις επιδοτήσεις των αγροτών για να πληρώσετε τα κρατικά δάνεια?
    Εκει δεν σας παίρνει μάλλον.
    Που είσαστε μην πάνε τζάμπα τα σημαιάκια της μετεκλογικης νίκης.
    Κόψτε άλλους η αυξήστε κάτι άλλο για να πάρετε τούς ψηφοφόρους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OI 1 εκατμ άνεργοι, είναι άνεργοι γιατί η ...ανάπτυξη του συστήματος στηρίζεται στην ανεργία. Το σύστημα που προφανώς στηρίζεις, φίλε που συμπονάς τους ανέργους, παράγει ανεργία για να μπορεί να "αναπτύσσονται" οι λίγοι, αλλά και να στρέφονται οι ωτωχοί εναντίον των εξαθλιωμένων, για να τους κρατούν πειθήνια εργαλεία.
    Το 1 εκατμ άνεργοι, όμως τί κάνουν και δεν ΑΠΑΙΤΟΥΝ εργασία, όπως έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ το κράτος να δημιουργεί; Τί έχουν να χάσουν και δεν διεκδικούν; Πώς διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους;
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News